Saknar nötter o frön

Har nu testat både Melon&Hallon och Banan, Kokos, och medger att de var frasiga men inte speciellt goda. Lite tråkiga tyckte jag som gillar mycket frön o nötter i min müsli. Men kan förstå om denna är riktad till nötallergiker, då är den ju bra för dem.

Blåbär vanilj

Tyckte den var ganska torr och innehåller för lite frukt och bär. Hade också problem med förpackningen som gick upp längs med skarven. Ett jättestort plus märkningen "nötfri" som innebär att mina barn plötsligt har ett helt sortiment av müsli att välja bland :-)

Till slut...

fick jag tag på den goda Melon & Hallon Frasmüslin. Äter den tillsammans med vaniljyogurth och det är väldigt gott! Kanske lite för mycket melonsmak men ändå en av de godaste müslin jag smakat.

Frasmüsli banan-kokos-mango

Vår familj har provat Frebaco Frasmüsli banan-kokos-mango i några dagar nu. Till att börja med så fick jag leta länge och väl efter en butik som hade den i sitt sortiment, jag letade i tillräckligt många butiker för att hinna misströsta, när den plötsligt bara stod där i hyllan. Eftersom jag inte ensam skulle prova så enades vi tre som skulle äta den om vilken smak vi skulle ha, och valet föll som sagt på banan-kokos-mango.

Sambon blev besviken på den då han hade förväntat sig något i stil med Start, det vill säga godis förklätt till frukost. Äldste sonen gillade mest russinen, vilket lustigt nog är en av de saker som jag ogillade. Varför måste det vara torra russin i precis alla frukostblandningar?

Själv tycker jag att blandningen är okej. Gott med kokos och faktiskt med banen också, trots att jag egentligen inte gillar torkad frukt. Mängden frukt var precis lagom, den fanns där, men tog inte över. Jag ogillar däremot att man kallar något som innehåller så mycket socker i olika former för nyttigt. Sockermängden är alltså större än fibermängden. Det kan omöjligt vara nyttigt med ungefär 10% socker varje morgon i frukosten och om man promt vill ha sötman (fast den är i ärlighetens namn inte alls så söt som man skulle kunna tro) så tycker jag att man för 30 kronor (som påsen kostar på ett ungefär) kan kosta på en lite större klick honung. Och kanske en skopa linfrön.

Spontant så vill jag säga att jag inte kommer att köpa den fler gånger, men om jag tänker efter så kanske jag visst gör det. För den smakade faktiskt helt okej, om den dessutom gick att få i ekologisk variant och utan russin så vore det nästa troligt

Omdöme efter 7 dagar

Jag valde att hämta ut smaken "Melon och Hallon" för jag tänkte att den skulle vara mest tilltalande för hela familjen. Våra barn är 9 och 11 år. Personligen ville jag prova den med kokos i men eftersom sambon inte gillar kokos så gick den bort. Förvånande var att vår lilla ICA Supermarket hade alla sorterna hemma! Jag trodde att jag skulle behlva köra 5 mil till stan för att inhandla. Bara där kom första plusset. =)

Elvaåringen smakde musin en gång och ratade den. Den va för torr och tråkig, tyckte hon. Nioåringen tittade ner i påsen och sa kort "nej det där vill jag inte ha" så det blev upp till oss vuxna att testa. Vi äter naturell yoghurt hemma och ihop med den så fungerade muslin fint! Den är inte för torr tycker jag och då och då känner man ju faktiskt smaken av frukterna. Det är ju ingen intensiv smakupplevelse men helt ok. Jag skulle faktiskt kunna tänka mej att betala för att köpa denna produkt. När jag är sugen på snacks och det inte finns hemma så tar jag en halv näve musli istället. Sambon sa likadant, att den va skapligt god och att han kan tänka sig att äta den igen.

Betyget, eftersom påsen nu är slut, måste ju bli att den va god och tilltalande. Annars hade vi lämnat kvar halva påsen och gett bort den.

Melon & Hallon

Vi saknade tuggmotstånd i müslin. Vi valde den här smaken för att den innehåller branflakes, men det blev ändå för lite flingor. De frasiga puffarna smakar inget, de bara låter. Nej, jag håller mig nog till flingor.

Frebaco FrasMüsli Blåbär & Vanilj

Vanligtvis när det gäller just müsli har jag haft svårt att hitta en sort som inte till större delen innehåller havregryn. Tycker att det lätt blir för torrt och konsistensen nästan växer i munnen.

Men nu, när jag fått chansen att prova denna produkt, så har jag nog äntligen hittat en favorit. Blåbärsfraset (som kanske kunde ha haft lite mer blåbärssmak) i kombination med havregrynen, russin och pumpafrön är en supergod kombo.

Den passar både till vanlig filmjölk och funkade även fint ihop med vaniljyoghurt.

Fick även gott betyg från min lillebror på 16 år, när han var förbi och åt frukost hos mig en dag.

Den får betyg 4/5 av mig. Lite mer smak på blåbärsfraset och lite mer russin så hade den varit en fullpoängare.

Utvald har testat Frebaco Banan, Kokos & Mango

Jag har testat Frebacko Banan, Kokos & Mango är en läckert frasig och smakrik blandning av sprödrostade bananfras, bananchips, rostade kokosflakes, mangokrisp, jag kan tycka att mangon inte träder farm riktigt som smak i muslin, men i helhet så tycker jag att den var jättegod vi kommer att forsätta att ätta den varje morgon fraöver

Per-Jörgen

Frebaco Kvarn FrasMüsli

Vi har  testat varianten med banan, mango och kokos. Det var skönt att veta att den var nötfri då vi har allergier i familjen. Själva müslin var god men jag hade önskat mer crispiga och frasiga bitar.

Blåbär och Vanilj

Nu har familjen testat Frebaco Kvarn FrasMüsli, Blåbär & Vanilj. Vi kan summera att det i vår familj är en vuxen musli. Ungdomarna tycker bättre om andra sorter. Men jag tycker att den är riktigt god, lite mer smak av blåbär och den hade fått en femma. Roligt med en nyckelhålsmärkt musli som smakar såbra. 

Blåbär och vanilj

Då har jag testat muslin under ca 2 veckor i lite olika smaker av Youghurt och filmjölk. I vanliga fall gör vi egen musli hemma, mest för att jag avskyr vissa ingredienser i musli.

Frebaco blåbär och vanilj lät som en god och trevlig kombination, dock lever inte alls smaken upp till detta. Blåbären är relativt smaklösa och har en något konstig eftersmak enligt mig, vaniljen hittar jag knappt utan upplever bara muslin som söt. Passar då bättre till naturell filmjölk där sötheten försvinner i syran. Det puffade är bra konsistens på och är ordentligt krispigt, dock vet jag inte riktigt vad det smakar.

Antingen har jag tappat min smaklökar helt och hållet eller så var detta ingen riktig höjdare.

Frebaco Frasmusli

Jag har testat banan kokos och mango . Visst när jag öppnade förpackningen och smakade var det som godis men den känslan 
fanns inte kvar tillsamans med filmjölk då var det som dem flesta andra musli som jag provat en smaklös sörja , sorry .

men det är min uppfattning .(Tacka vet jag hårt bröd )

Banan & Kokos & Mango

Har nu ätit ur denna påsen en hel vecka. Fortfarande som jag skrivit tidigare om så saknar jag smaken utav mango helt och kokos smaken tycker jag är alldeles för svag, kan ju vara så att banan smaken tar över. Knaprigheten i muslin är perfekt genom hela frukosten. När påsen är slut så är den slut, då kommer jag att fortsätta med min bran

Med smak av blåbär och vanilj?

Nu har vår familj testat Frebacos frasmusli. Vi har ätit den till youghurt och fil. Barnen i familjen är 2 och 3 år gamla och vana ätare utav youghurt till både frukost och kvällsmat. I vanliga fall brukar vi ha färska hallon,blåbär, banan eller havrepuffar i våra skålar. Så nu fick vi alla testa på något nytt.

Barnen tyckte inte riktigt om själva idéen med musli, äldsta barnen tyckte att det fastnade i tändern och minsta barnet spottade ut muslin och tyckte helt enkelt inte om det. Tror inte det har med själva muslin att göra. Jag äter alltid en mild youghurt till frukost och vill gärna ha något i den som smaksätter målet. Förhoppningarna när man läser ord som "Fras musli" är ganska så höga men de var tyvärr inte sanna. Jag upplevde aldrig någon frasighetoch tyvärr heller inte någon direkt smak av muslin. Kände varken blåbärs eller vanilj smak av muslin. Min sambo tyckte mer om muslin är jag, han körde vidare på muslin medan jag gav upp efter några dagar. Men efter ett tag tröttnade även sambon på smaken och började lägga i andra saker tillsammans med muslin för att få mer smak i maten.

Vi tycker det var en väldigt enkel och lite tråkig musli, kanske för nybörjare som inte har så stora krav på smak eller innehåll.  Bilden på förpackningen lovar mer än vad man får, under de gångerna jag hällde upp muslin var det inte många spår av blåbär eller pumpafrön och russin. För övrigt lockar förpackningen till köp med sina tiltalande färger och information om gröna nykelhålet och avsaknad av nötter för de som är allergiska. Läste också på förpackningen att muslin inte kommer långt ifrån där jag bor och det är ju alltid roligt att veta att man köper något som produceras på "hemmaplan".

Tyvärr ingen musli vi kommer att köpa igen. En neutral musli som inte ger någon mersmak.

Hallon melon

Jag har testat hallon/melon tillsammans med min familj. Muslin har en krispighet som jag uppskattar och goda bitar av hallon och melon som sonen uppskattar. God som alternativ ibland, men jag upplever den inte som tillräckligt mättande och saknar fröer som linfrö och solrosfrö. Men definitivt ett alternativ om jag ska köpa musli.

Blåbär och vanilj

Hej!

Min familj och jag har i ett par veckor testat muslin med blåbär och vanilj. Både min dotter och jag tycker mycket om den. Smakar verkligen blåbär. Känner däremot inte av vaniljsmaken så mycket. Min dotter är också förtjust i de små bitrna av torkade blåbär och russin som finns i. Muslin fungerar bra som ett komplement till frukosten men är inte så matig så jag blir ganska snabbt hungrig igen. Jag hade gärna haft lite nötter i också. Tycker på det stora hela att den är god och kan tänka mig att köpa den igen för att få lite variation.

Har provsmakat Blåbär & vanilj och det blev ingen favorit

Som en stor müsli fantast blev jag faktiskt lite besviken. Jag är helt såld på müsli, framför allt med nötter, som tyvärr saknas helt i denna variant. Konsistensen kändes torr och trist och smaken var inte heller någon höjdare så jag måste säga tyvärr - detta var den första och sista förpackningen Blåbär & vanilj som kommer hem till oss.