Frasmüsli banan-kokos-mango

Vår familj har provat Frebaco Frasmüsli banan-kokos-mango i några dagar nu. Till att börja med så fick jag leta länge och väl efter en butik som hade den i sitt sortiment, jag letade i tillräckligt många butiker för att hinna misströsta, när den plötsligt bara stod där i hyllan. Eftersom jag inte ensam skulle prova så enades vi tre som skulle äta den om vilken smak vi skulle ha, och valet föll som sagt på banan-kokos-mango.

Sambon blev besviken på den då han hade förväntat sig något i stil med Start, det vill säga godis förklätt till frukost. Äldste sonen gillade mest russinen, vilket lustigt nog är en av de saker som jag ogillade. Varför måste det vara torra russin i precis alla frukostblandningar?

Själv tycker jag att blandningen är okej. Gott med kokos och faktiskt med banen också, trots att jag egentligen inte gillar torkad frukt. Mängden frukt var precis lagom, den fanns där, men tog inte över. Jag ogillar däremot att man kallar något som innehåller så mycket socker i olika former för nyttigt. Sockermängden är alltså större än fibermängden. Det kan omöjligt vara nyttigt med ungefär 10% socker varje morgon i frukosten och om man promt vill ha sötman (fast den är i ärlighetens namn inte alls så söt som man skulle kunna tro) så tycker jag att man för 30 kronor (som påsen kostar på ett ungefär) kan kosta på en lite större klick honung. Och kanske en skopa linfrön.

Spontant så vill jag säga att jag inte kommer att köpa den fler gånger, men om jag tänker efter så kanske jag visst gör det. För den smakade faktiskt helt okej, om den dessutom gick att få i ekologisk variant och utan russin så vore det nästa troligt