Fruktig müsli

Jag har testat banan kokos mango (svårt att välja smak), brukar generellt tycka om när det blir lite mer sötma från frukt i m¨slin. Var väldigt nöjd med denna, har ätit både med naturell yoghurt och mjölk, bra stabil frukost, gav mättnad även om jag ibland inte får i mig så mycket på morgonen. Käckt att ha hemma i skafferiet som en vardags-frukost-stapelvara. Är mycet möjligt att jag kommer köpa igen!

Hallon och Melonmüsli

Har testat Frebaco Hallon & Melonmüsli under en längre tid nu och tycker att den är helt ok. Gillar de frasiga puffarna. Smaken är något för mesig men jag gillar konsistensen. Har försökt få barnen (6 & 9) att äta det men det funkade inte alls trots "rispuffarna". Skulle nog kunna tänka mig att köpa denna men då får jag nog addera något själv, vet dock inte riktigt vad - kanske sylt...

Näe tyvärr.......

Har nu testat Hallon Melon några gånger men det går bara inte... Gillar den inte alls tyvärr.

Svårt att säga riktigt vad jag inte gillar, den där konstiga hallonsmaken.

Näe tyvärr men denna påse måste jag nog ge bort för här kommer den inte att gå åt.

Hade så höga förväntningar på denna.

Har inte det där extra

Jag provade Frebaco frasmüsli i varianten Banan, kokos & mango. Som andra nämnt hade jag svårt att se vari själva fraset låg. Ett grundkrav för en frasig müsli är att fraset kvarstår även sedan müslin blivit blöt/fuktig och något sådant kunde jag tyvärr inte se. När müslin legat en stund i filmjölken var den som vilken grötig röra som helst. Jag är ganska svårflörtad med müsli överlag, det vill till något speciellt för att fresta mig men jag trodde nog att Banan, kokos & mango lät som en blandning med potential.

En god egenskap med müslin är att delarna var ganska väl separerade. Det bidrar till ett fräscht intryck om allt inte ligger i en dammig röra utan ingredienserna kan ses distinkt för sig. Jag vill dock inte ha en "välseparerad" müsli på bekostnad av tillsatser, typ lecitin. Smaken av ingredienserna var dock inte särskilt distinkt men i gengäld var müslin inte överdrivet söt - vilket var en fördel.

Summa summarum krävs en starkare edge för att få mig att verkligen gilla den här müslin. Att göra den ekologisk hade kunnat vara en sådan sak. Att müslin ändå är tillverkad av ett litet, svenskt företag är tilltalande och är en av de faktorer som kan få mig att köpa müslin igen. En stark trea blir mitt betyg, då den ändå står sig i jämförelse med många konkurrenter på marknaden.

Frasig musli, barn favorit.

Testade banan, kokos och mango muslin.

Den var god, men ingen gigantisk hit. Lite för mycket puffar och förlite fibrer. Smaken var god, men jag skulle vilja ha lite mer de smakgivande ingredienserna. Min 4årige son tyckte dock att den var jättegod tillsammans med färsk banan och mjölk, hans nya favoritfrukost. Så det verkar som om vi är "tvugna" att köpa den fler gånger.

Nya frukostvanor !

Jag brukar inte alltid äta frukost, men nu har jag "tvingat" mig då jag testat Frebaco´s FrasMüsli. Jag vet faktiskt inte vad "fras" kommer ifrån, troligen från att det var havrepuffar i muslin. Jag hade hoppats på en produkt "typ Start" men med mindre socker, eftersom jag tycker om "godis-musli", men där blev jag lite besviken. Men muslin känns fräsch och nyttig, och smakade helt OK (även om jag hade hoppats på mer smak). Men det är en musli som jag kan rekomendera. Möjligen kan nackdelen vara att jag bara kört med mjölk, hade jag köpt ex.vis vaniljyoghurt hade det kanske vart positivt... Men det var gott och jag blev mätt !

Test av müsli

Nu har min man och sonen testat Frebaco Frasmüsli Blåbär och vanilj. Jag gillar inte müsli, så jag överlät testandet helt till de 2 müsli-ätarna i familjen. Men den gick inte hem och det var Blåbärsfraset i müslin de inte tyckte om. Så den behöver jag inte köpa fler gånger. Får fortsätta att handla hem Corn flakes och familjemüsli.

Vanilj och blåbär

Har nu under några veckor testat Frebacos musli "Blåbär och Vanilj". Presentationen av musliblandningen lät jätteintressant och som ett skönt avbrott från alla andra lite tråkiga blandningar man äter före och efter träningar. Läs: många. Vanilj kändes kul och jag blev jätteglad när jag blev utvald. Tyvärr motsvarade inte smaken riktigt mina förväntningar, vaniljen kände jag inte alls och de torkade blåbären blev aldrig mycket mer än just torkade... Oavsett hur länge de låg i mjölken/yoghurten.

 

Konsistensen och mättnadskänslan däremot var toppklass! Blandningen blev inte alls snabbt grötig och läskigt mjuk som många andra produkter kan bli utan behöll spänst och krispighet. Tack för det!

 

Muslipåsen har fått åka med i träningsväskan tills kollegorna på jobbet fick testa, numera bor den i vårt personalrum och får man bara till smakerna så blir den nog en återkommande gäst :)

Musli hallon melon

Jag testade hallon och melon. Konsistensen var trevlig med lagom tuggmotstånd. Smaken var väldigt söt dock, nästan lite sliskig. Det blev för mycket med både hallon och melon. Kändes onyttig. Kommer inte att köpa ogen.

Frebaco Kvarn FrasMüsli med Melon & Hallon smak.


Musli på  morgonen tillsammans med naturell yoghurt är min frukost 3 till 4 gånger i veckan. Så det var med stor nyfikenhet jag öppnade. Kikade ner och luktade. Mmm det luktade hallon. Utseendet var som vilken müsli som helst tyckte jag. Fram med tallriken, i med yoghurten och på med müslin. Ivrigt började jag äta den. Det krasade i munnen så namnet FrasMüsli stämde väl. Lite hallonsmak kunde jag urskilja men melonen gjorde inget större väsen av sig. Letade efter något som kunde vara melon. Det fanns en del bitar men de påverkade inte mitt smaksinne. Men överlag smakade den bra.

Efter några dagars utvärdering tycker jag nog att den är god, lätt hallonsmak, förstår dock inte hur melonsmaken känns. Den är frasig när man tuggar den. Det beror på att det är mycket sk rispuffar(friterat ris?) i müslin. Kanske lite väl mycket. Det jag saknade var nötter men det står ju på paketet att müslin är fri från nötter. Vilket är bra för nötallergiker.

Min ena dotter testade också. Hon är inte så förtjust i nötter. Hon tyckte Frebaco Kvarn FrasMüsli Melon & Hallon smak var väldigt god.

Med andra ord, vi kan nog tänka oss att köpa den igen. 

Melon och Hallon

Melon och Hallon frasmusli var god och söt i smaken. Gott i vaniljyoghurt och mättande.  Jag kommer nog att köpa de andra smakerna också. I början var det svårt att hitta produkten men nu finns det i affären som jag alltid handlar i (Coop forum).

Har testat hallon & melon

Jag har testat muslin med hallon & melon. Sonens kommentar "det smakar melon" ger den ett bra betyg på att just namnet stämmer med smaken. Vi var överens om att den var god. Men jag gillar inte de luftiga puffarna. Antar att det är de som gör den krispig men jag tycker att det fyller ut utan att mätta.

Melon & Hallon

Den var inte lätt att få tag på... men väl inhämtad var den god och framför allt riktigt frasig. För oss blir den en basmüsli, att komplettera med nötter etc för den som vill, medan barnen som "hatar" nötter slipper.

Blåbär och vanilj

Tyckte det lät som en perfekt smak, men vi blev inte alls förtjusta... Inte mycket smak av varken blåbär eller vanilj och alldeles för lite tuggmotstånd. Annars tilltalar det mej med en helt nötfri musli eftersom båda mina barn är nötallergiker.

Jag älskar musli

....och ville så gärna testa, men mina matvaruaffärer tog aldrig hem produkten,

så jag kunde aldrig lösa in mina kuponger.

Verkligen trist! Jag var så sugen på att testa!

Hälsningar Carita

Banan, kokos... och mango

Frasmüsli stämmer - müslin känns frasig tack vare rispuffarna. Dock skulle jag önska lite mer tuggmotstånd, t.ex. cashew-nötter. Müslin smakade mest banan med inslag av kokos. Jag var tvungen att läsa på förpackningen för att veta vilken den tredje smaken var och tyvärr kände jag ingen mangosmak. Jag gillar kokos och skulle gärna ha velat haft mer kokossmak. Men på det hela taget en god müsli med annorlunda smak tack vare vetepuffarna till skillnad från annan müsli som mest smakar havregryn.

Gott!

Vi testade Banan, kokos och mango i vår familj.

 

Müslin var god, smakerna banan och kokos var tydliga, dock kände ingen av oss mangosmaken.

 

Kändes nyttigt. ;-)

Frebaco Musli

Nu har jag äntligen fått fatt i flingorna eller snarare "muslin"

Jag provade blåbär & vanilj. Efter provsmakning tyckte vi att smaken var god men att det var för mycket luft i den för att vara musli. Det var för mycket puffar i, det skulle varit lite mer substans av musli i den sas. Smaken var god även om inte alla av oss tyckte att den smakade nog mycket blåbär.