BANAN COCOS MANGO

Såg fram emoat prova detta, men blev rikkttgt besviken. Käns torr, smakösoch tråkig. Det enda  pluset är att det smakar banan. Skulle ej köpa denna igen!

banan, kokos, mango

Hej, nu har familjen testat i 2 helgen, vi älskade faktiskt det här, mycket smak av kokos och russin, lite för lite mango men vi brukar ha torkad mango hemma så vi la ner en hel del. det vart supergott!! men nu är det ju kanske för att vi har en liten flicka som inte tål nötter, och hon älskade verkligen det här. vi hade naturell yougurt till (lätt) och det vart jättegott.

Frebaco FrasMusli

Det tog sannerligen tid innan jag hittade denna i någon affär. När jag väl gjorde det blev jag dessvärre ganska besviken. Detta var ju inte nytt, och inget frasigt heller. Dessutom dessa förb... russin som fabrikanterna envisas med att stoppa i. Jag äter inte russin och vill inte behöva sitta och pilla bort dem varje gång det vankas dylika i olika musliblandningar. Har dock provsmakat (med bortplockade russin) och vaniljyoghurt. Kommer inte köpa denna blandning mer, det finns bättre...

Frebaco Banan, Kokos och Mango

Nu är müslin testad av hela familjen. Först och främst var den mycket lätt att hitta i vår lokala ICA Maxibutik. Valet föll på Banan, Kokos och Mango.

Så vad tycker vi då om müslin? Jo den är riktigt god i smaken och konsistensen känns helt ok. Det är att föredra att blanda med mjölk eller fil, där smaken riktigt framgår. Testade med fruktyoghurt, vilket var mindre lyckat.

Det som framförallt framträder och lyfter upp smaken i müslin är kokos och till viss del också banan och russin. Mangosmaken framträder däremot inte speciellt mycket.

Själv föredrar jag dock en müsli som innehåller nötter, vilket denna inte gör.

/Jan Eve

För söt.

Nä, inget som föll mig i smaken. Jag testade Banan, Kokos och Mango. Men den var för söt och för trist. Känns alldeles för onyttig. Vill ha mer substans. Gärna nötter. 

Banan, Kokos och Mango

Nu har jag testat müslin på mina barn, mina bonus barn och man. Här kommer resultatet.

Vi tyckte den var god i mjölk men inte i fil. Banan och kokossmaken var väldigt framträdande. Vi saknade både bitarna och smaken av mango. Eftersom hela familjen är nötälskare så saknade vi förståss detta. Men nötallergiker har definitivt ett bra alternativ!

Melon & hallon

Vi har testat smaken melon & hallon! Riktigt god smak från de torkade frukterna! Det puffade riset var crunchigt och gott. Mina barn gillade denna müsli. Jag föredrar müsli som innehåller nötter och flingor av havre, korn, vete osv Men denna är ju avsedd för nötallergiker och är då ett bra alternativ!

Tummen upp för denna!

Ingen höjdare som jag hoppats på!

Hej! Såg fram emot att pröva smaken blåbär & vanilj eftersom det är två av mina favoritsmaker. Kunde tråkigt nog konstatera att blåbären lyste med sin frånvaro..... Tyckte förövrigt att smaken var lite söt och "konstgjord". Den får däremot ett plus för sin frasighet. Sonen som äter musli så gott som dagligen tyckte den var okej, varken mer eller mindre. Tror inte att det blir någon favorit hemma hos oss, möjligen om man blandar ner torkad frukt.

Ganska trist tyvärr...

Har definitiv ätit godare musli...Saknade nötterna, tyckte vaniljsmaken kändes konstgjord och inte många blåbär syntes till. Smkade inte för sött men tittar man på innehållsförteckningen innehåller den ju en hel del socker. Tack för provet men inget vi kommer att köpa själva i fortsättningen. Men jag ska prova julgodiset som någon tipsade om i ett tidigare inlägg. /Ulrika J

Servering med varm mjölk

Till mitt andra test av Frebaco Kvarn MorgonMüsli serverade jag med varm mjölk. Varm mjölk är ett utmärkt tillbehör så här på vintern när man vill ha varm frukost men inte hinner koka gröt. Risken är förstås att müslin blir till just en grötig massa men Frebaco håller faktiskt konsistensen förvånansvärt bra.

Det mesta av frasigheten försvinner men tuggmotståndet är kvar. Dessutom lyfts såväl banan- som kokossmaken fram på ett helt annat sätt än när man serverar med yoghurt. Däremot är mangosmaken fortfarande frånvarande.

Frebaco kommer alltså mer till sin rätt med mjölk jämfört med yoghurt men jag tror fortfarande att müslin skulle kunna bli snäppet bättre med något knaprigt tillbehör som nötter eller frön. Till nästa test serverar jag med kall mjölk.
 

Frebaco

Nu har provat melon & hallon frasmüsli med stark mjölk En riktig GOD smak av melon och hallon som är en perfekt kombo som inte är för söt 9,5g av 100g sockerarter . En del müsli är alldeles för söta för min smak. Det var lite för mycket fras än müsli , men jag brukar blanda två påsar, en påse med frukt och nötter och en basmüsli, så en påse med Ferbaco och en påse basmüsli blev helt i rätt. En påse räckte till frukost i fem dagar för mej . Det känns som jag vill prova dom andra av Ferbacos frasmüsli , Bra med fullkorn och nyckelhålsmärkning Med vänlig hälsning, Bosse

Frebaco Kvarn Fras Müsli - Blåbär & Vanilj

Jag såg inte skymten av några blåbär och kände ingen smak av blåbär eller vanilj, men enligt förpackningen så ska det vara sådan smak på denna müsli.

Jag kommer inte att äta denna müsli igen som den är, nästa gång jag får för mig att vilja äta den så kommer jag att lägga till någonting som kan ge smak, som tex torkad frukt eller bär.

Jag kan inte rekomendera denna müsli till någon.

Müslin hade inte någon smak, men den var ialla fall frasig.

 

Betyg:

Smak: 1/5

Konsistens: 3/5

Frasig Müsli utan smak

Att få tag på Frebacos nya Frasmüsli var inte det lättaste. Efter att ha letat på ett antal både större och mindre Ica- och konsumbutiker så fann jag den äntligen på Hemköp.

Tyvärr blev jag besviken på smaken. Min favoritfrukt är mango och när jag läste att det fanns en müsli med smak av mango, kokos och banan blev jag eld och lågor och såg verkligen fram emot att få prova müslin.

Müslin smakade inte inte så mycket över huvud taget och absolut inte mango. För att hitta mangobitarna behövde man, om inte förstoringsglas, i alla fall glasögon. Müslins utseende är inte heller något som imponerade. Det liknade mest en gryning jämngul blandning.

Konsistensen är däremot riktigt bra. Frasig, krispig och passar både till mjölk och yoghurt.

Glad jag inte har betalat för denna!

Detta är utan tvivel den tråkigaste Müsli jag någonsin har smakat!

Jag blev lite misstänksam när jag läste att Frebaco Kvarn gör mycket ut av att specificera att detta är en müsli utan nötter. Jag giller nötter väldigt mycket och går oftast specifikt efter de müsli som innehåller nötter av olika slag (det är inte så att jag endast gillar müsli med nötter, men finns det väljar jag helst det). Men, jag tänkte att det kunde vara intressant att prova en müsli som har som säljargument att den är fri från nötter så jag ansökte och hade turen att bli utvald.

Nu kom första problemet, att hitta produkten... Den ordningen jag hade tänkt mig att välja produkt efter var:

  1. Banan, Kokos & Mango
  2. Melon & Hallon
  3. Blåbär & Vanlij

Efter att ha letat i alla butiker i närheten av hemmet och jobbet lyckades jag endast att hitta Blåbär & Vanlij på lokala ICA (lokala COOP hade 4 olika Frebaco Kvarn müslin, men ingen av dem var av Fras- varianten så dem kunde jag inte välja).

När jag öppnade förpackningen trodde jag att det hade hänt ett fel i produktionen: det enda jag såg var puffat ris, INGEN av de andra ingredienserna som det stod på förpackningen syntes! Jag skakade om förpackningen ett bra tag och lyckades till slut få enstaka pumpakärnor och en del (havre)gryn upp till ytan men ingen blåbär!

Jag testade müslin på en yogurt utan smak (för att ge så mycket chans som möjligt för müslin att sätta smaken) men jag var tvungen att testa en sked med endast müsli för att se om den verkligen var så smaklös och det var den! Ingen blåbärssmak (kanske för att jag inte fick några blåbär i yogurten trots jag hävde i ganska mycket) och definitivt ingen vaniljsmak.

Jag var tvungen att gå och hämta russin och ha i för att få lite smak på yogurt och müsli!

Detta är sista gången vi har Frebaco FrasMüsli med Blåbär & Vanilj hemma! Och jag kan inte säga att vi har fått någon intresse ALLS i att testa andra produkter från dem heller!

Glatt överraskat

Jag har testat hallon-melon. Gott! Krispigt och inte för tungt, mycket smak. Hade gärna önskat lite roliga tillbehör till hallon-melonsmak. Linfrön, solrosfrön eller liknande. Smak- coh prisvärd!

Frebaco Blåbär och vanilj

Har prövat Frebaco Blåbär och vanilj. För mig var denna helt ok, men kommer inte att bli en favorit. Den smakar ok m vanilj, men saknar i blåbär. Tycker även att den innehåller för mkt havreflingor, dessa gör den extra torr och jag skulle vilja ha mkt mindre.
Barnen i familjen väljer inte denna framför deras vanliga sorter.

 

Blåbär och vanilj!

Jag har testat muslin med blåbär och vanilj eftersom det var den enda smaken jag tålde av de tre nötfria. jag tycker den har smakat helt okej. Den är inte för söt, känns fräsch och vaniljsmaken kommer verkligen fram. Däremot blåbären... smakar knappt blåbär!

Jag har även testat att göra lite julgodis på muslin. Minba barn och kompisens barn tyckte det var jättegott! Jag tyckte också om det, det blev lite nyttigare julgodis som man kanske inte äter alltför mycket av eftersom det är ganska mättande.

 

Julgodiset gjorde jag av blåbär och vaniljmuslin, torkade tranbär, puffat ris och smält choklad. PRÖVA!

//Tanja

 

Frebaco Musli

Jag och min sambo har provat hallonmuslin. Det som var positivt var att det fanns inga nötter och den var nötsäker. Det var också bra att det inte bara var en massa havregryn, vilket det är i många muslipaket. Dock hade jag gärna sett något lite mer knaprigt i påsen. Kändes som det mesta blev mjukt när det kom mjölk i. Men en väldigt bra musli att ha hemma när nötallergiker kommer på besök.

/Clara Landström

Spännande ny smak!

Nu har vi testat Müsli - Banan, mango och kokos. Jag har ätit müsli i många år, men aldrig med någon speciell smak, bara "neutrala" müslisorter. Därför såg jag fram emot att få testa Frebacos smaksatta "frasmüsli".

Vi fick leta i flera butiker innan vi till slut hittade den på Hemköp. Det blev ett test till frukostfilen nästkommande morgon. Måste säga att  jag gillade att det var "befriande få" russin i Frebacos müsli, då jag inte gillar russin i müsli. Det har blivit som kutym att det alltid ska vara massor med russin i en müsli. 

Müslin är verkligen frasig, precis som namnet antyder. God smak av banan och med kokosbitar, mangon däremot kände jag inte någon smak av. Två i familjen fick testa müslin, och vi tycker båda att den är väldigt god. Tummen upp för Frebacos Frasmüsli!

Denna müsli kommer vi absolut att köpa igen!

Blåbär och vanilj

Har nu provat blåbär och vanilj, men kan tyvärr inte säga att det här var en keeper. Det är alldeles för svag blåbärssmak för att göra rättvisa åt produktnamnet. Även om man smakar enbart en "blåbärsfras" smakar det inte speciellt mycket.

Förpackningen var dessutom opraktisk att öppna. Det var lätt att riva sönder påsen för mycket i överkant så att det spiller ut åt sidan när man häller upp.

Jag tycker om blåbär. Med mycket kraftigare blåbärssmak kunde det här varit intressant, men jag kommer inte att köpa den här själv igen.

Melon & Hallon

Jag har provat müsli med melon & hallon smak. Lite sött för min del men helt okej att äta. Hade med mig en stor burk med filmjölk och müsli till jobbet där jag lät flera jobbarkompisar smaka. Vissa tyckte det var jättegott och har köpt produkten själv. Vissa tyckte som jag, att det smaka helt okej men vissa bitar i müslin var lite för sött. Inte riktigt min smak men det var jätteroligt att få chansen att få prova