Provsmakat!

Nu har hela familjen provsmakat.

Vi tyckte att den var rätt så god, men att det var för mycke puffar i den.

Det skulle varit lite mer av müslin.

Banan, Kokos & Mango

Jag har provat Frebacos müsli med smak av Banan, Kokos & Mango och det var en positiv upplevelse. Müslin är god och ger energi som räcker länge. Kunde varit fler fruktbitar i müslin, men på det hela taget är jag väldigt nöjd. Jag kommer att köpa den igen och jag är också sugen på att prova de andra två smakerna. Det var inga problem att använda kupongen i butiken, men jag fick leta i två affärer innan jag hittade müslin, ingen av smakerna fanns på det första stället. 

Frebaco Kvarn FrasMüsli blåbär & vanilj

Jag hade väldigt höga förhoppningar på denna müsli! Jag gillar verkligen frasig müsli och älskar smakerna blåbär och vanilj tillsammans. Müslin var väldigt god men jag hade önskat att den smakat mer av både blåbär och vanilj och att den varit lite frasigare. Men god var den och jag kommer säkert köpa den igen och även testa de andra smakerna som jag tycker låter spännande. Jag bjöd på müslin på en tjejfrukost och den blev mycket populär!

Hallon och melon

Den tänkte jag skulle vara smarrig... men det var mest fruktbitarna som smakade. Hade önskat mer frukt i påsen. Annars var det trevligt med många olika sorters flingor och gryn.

Frasmüsli melon & hallon

Jag har testat frasmüsli med smaken melon och hallon. Inga problem att hitta den i butik. Jag har sett dem i flera av butikerna jag varit inne i. Tyvärr föll den mig inte i smaken. Jag tycker att den var smaklös och tråkig förutom melonbitarna som smakade konstgjort. Inte gott alls. Jag kommer inte att köpa den igen.

Till sist...

hittade jag frasmuslin i en affär. Valde Melon och hallon och provade den i morse tillsammans med vanlijyoghurt. Gav ett ganska torrt intryck men var helt ok tillsammans med ganska söt yoghurt. Melonsmaken kände jag inte alls, jag var tvungen att kontrollera på förpackningen vad det skulle vara förutom hallon (som man såg små röda bitar av och även kände smak av då och då). Tyvärr måste jag säga att jag saknar nötter i muslin, och det är ju en av poängerna med denna att den är nötfri!

Barnen gillade de små puffarna men ville äta dem utan något till. Påsen kommer att gå åt men jag är inte övertygad om att jag kommer köpa muslin igen, vanlig fruktmusli är betydligt godare!

Blåbär och vanilj gick inte hem

Valde mellan Blåbär & vanilj och smaken Melon & Hallon. Valet föll på Blåbär & vanilj eftersom det lät frestande med blåbärs- och vaniljfras. Kan inte direkt påstå att dessa smaker ger sig tillkänna i FrasMüslin. Det smakar mest torr müsli och jag hade blivit besviken om jag hade betalat 30:- för en påse. Müslin betsår mest av små puffar som egentligen inte smakar någonting. Tummen ner...

Blåbär och vanilj

Nu har vi ätit upp muslin och jag tycker att den var helt OK. Det jag gillade var framförallt att den inte blev svampig i filen vilket musli ofta kan bli. Däremot tycker jag inte att själva smaken stack ut särskilt mycket. Den smakade ok helt enkelt. Då jag helst köper ekologiska produkter är det inte säkert att jag kommer att köpa den igen. Om den inte bli ekologisk vill säga.

Nej, inte i min smak

Har testat blåbar och vanilj och jag är inte alls särskilt imponerad. Dålig smak, man känner inte alls att det är blåbär eller vanilj. Det enda positiva är den goda krispigheten men tyvärr räcker inte det för att jag ska köpa muslin.

Inhandlad och redo för att provsmakas

Så var en påse Melon & Hallon müsli inhandlad. Stora förväntningar på frasigheten.

Första intrycket är lite delat på grund av de lite mörkare "flingorna" men jag antar att de ger frasighet.

Förvånande är allt utom havregrynen frasiga och det knastar härligt när man tuggar, och det håller sig frasigt relativt länge. Det jag inte uppskattar är att jag inte riktigt känner smaken från melonen och hallonen, faktiskt smakar jag inte hallonen alls!

 

Summan av detta är en frasig müsli men lite klen smak!

Melon&Hallon

Jag tycker tvärt emot många andra att melon&hallon inte alls var så söt men jag håller med om att de bruna flingorna inte var någon höjdare, familjens 4-åring ville inte ha mer för hon gillade inte de bruna flingorna! Själv skulle jag gärna se lite mer fröer i müslin. Men ett stort plus är att den inte innehåller några nötter och att det står klart och tydligt på förpackningens framsida.

Sluttest

I början gillade jag den inte påminde för mycket om hamsterns mat med platta pelletsbitar. Hade fil i första gången och det var ingen höjdare. Men med vaniljyoghurt blev den godare. Gott med mycket hallonsmak ibland kom en puff i munnen av lite melon. Alldeles lagom för min smak. Barnen gillade hallnbitarna, men inte resten..

Frebaco müsli hallon och melon

Nu har familjen testat muslin. Såg väldigt inbjudande ut när man hittade förpackningen. Så jag tyckte det var kul att få prova denna muslin. När vi skulle äta den så fick hela familjen plocka ut melonen. Smaken blev helt konstigt och smakade gammalt. Annars var den hur god som helst. Barnen har ätit den till mellanmål, frukost och ibland innan sänggående. De tyckte dock om den i en skål utan någon fil el mjölk. Jag och min sambo tyckte om den med filen el mjölken, men konsistenes blev snabbt grötig. Detta är tyvärr inget jag skulle köpa igen då det ej är mening att man ska behöva slänga vissa saker som man tycker smakar äckligt. Men smaken är som baken. :) Denna får 3/5 i betyg från oss.

Hittade inte produkten i butik

Tyvärr hittade jag inte Frebaco Frasmüsli i de butiker jag brukar handla. Var på följande ställen i Göteborg: Netto, Mölndalsvägen; ICA Nära Mölndalsvägen; ICA Maxi Grafiska vägen och Willy´s, Falkenbergsgatan. Tråkigt att produkten inte hunnit ut till de vanligaste matmarknaderna än. Jag kommer förmodligen testa produkten ändå när jag hittar den. Brukar köpa Frebaco´s vanliga müsli och tycker den är kanon.

Müsli inte så god som jag hade hoppats

Tyvärr motsvarade inte Frebaco med mango, kokos och banan mina förväntningar riktigt. Men bananen räddade det och det har blivit många frukostar ändå. Har haft frukost för några vänner som allihop gillade den bättre än mig. Så det var nog bara kombinationen av mango och kokos som var fel för just mig. Annars god konsistens och känns rejäl.

Fras Musli

Tyvärr kunde jag inte hitta Fras muslin i butik. Jag har varit i flera butiker och letat men ingen hade dessa i sitt sortiment.Två  ICA Supermarket och även en ICA MAxi, tåkigt att inte kunna delta.

Cecilia

Frebaco Melon & Hallon

Har nu testat müslin och smaken är ju olika. Alldeles för söt för min smak. I müsli djungeln på hyllan i butik syntes knappt förpackningen, jag fick fråga personalen. På en hyllplacering i knähöjd skulle den vinna av att signalera en stark färg. 

Frasmüsli Hallon Melon

Det blev många vändor till olika affärer innan jag slutligen lyckades hitta Frasmüsli, andra produkter i sortimentet från Frebaco fanns i flera affärer.

Müslin är helt ok, flakesen ger en liten knäckebrödsmak tyvärr, men i övrigt god. I fortsättningen ska jag blanda den här müslin med en annan sort med nötter och solrosfrön i, då tror jag det blir toppen. Lagom söt.  Prisvärd var den också...

melon och hallon

Jag tycker att det smakade för mycket hallon, det var mest hallonpuffar i och de gillade jag minst. flingorna var goda o även melonbitarna, hade det varit mindre hallonpuffar eller mindre smak på den hade det varit godare, Hallonflingorna var däremot goda.