Frebaco frasmüsli - blåbär och vanilj

Jag och familjen har nu testat Frebacos nya frasmüsli med blåbär och vanilj. Vi har testat med vaniljyoughurt samt med mjölk. Tyvärr föll den inte någon i smaken :( Vi vuxna tycker att det är trist smak och konsistens. Sonen tyckte inte om smaken, annars var fraset bra. Vi kommer inte att köpa den igen, tyvärr.
 

Hallon och melon!

Jag va lde hallon och melon. Jag gillar det smakerna, kanske lite sommarkänsla.

Jag tycker om müslin. Det är inte en massa russin som i nästan alla andra müsli. Den smakar inte heller för mycket sågspån utan det är faktiskt lite tuggmotstånd.

Snart är påsen slut ....

// Claes

Frebaco -blåbär och vanilj

Frebaco -blåbär och vanilj fanns inte i den största butiken, men hittade från en mindre till slut.

Testade muslin med yoghurt. Den var helt ok och var trevligt att testa en ny smak.

Stort plus att man har tänkt ha så lite socker som möjligt i denna musli.

Platt fall

Det var med stor förväntan jag gav mig ut på jakt efter Frasmusli från Frebaco. Det var först i tredje eller fjärde butiken jag kom över ett exemplar. Dock fanns det bara en smak, blåbär vanilj - den smak jag minst ville testa. Glad att äntligen hittat ett paket testade jag den redan samma kväll. Och vad besviken jag blev! Det frasiga bestod av små puffar utan någon som helst smak! Fraset höll i sig väldigt kort tid och allt blev ganska snabbt en saggig sörja! Usch och blä!

Banan, Kokos, Mango

Har testat muslin. Det är en helt ok musli, men tyvärr inget som sticker ut på något sätt enligt mig. Jag hade gärna önskat mer smak och mer av det goda - banan, kokos och mango! Kanske att jag tar och testar någon av de andra sorterar senare, men denna köper jag nog inte igen. Bra dock för de som inte tål nötter att detta finns!

Försvinnande god

Maken fick vara med och välja ut vilken av sorterna vi skulle prova. Valet föll på Banan, Kokos & Mango.

Jag hann prova 1 portion av denna goda musli, maken åt resten och var lika lyrisk varje gång han tog musli.

Tyvärr hann jag inte ens ta någon bild för muslin försvann snabbt. Det var en bra balans mellan konsistens och smaker. Jag gillade extra mycket att det var fras i, annars kan just musli bli lite grötaktigt om man tar det med exempelvis mjölk.

 

 

Frebaco - banan, kokos och mango

Hämtade hem en påse från Ica av Frebacos nya müsli för en tid sedan och har nu hunnit smaka. Tyvärr måste jag säga att det inte föll mig i smaken. Dels kändes müslin ovanligt smaklös, men jag saknade även tuggmotståndet som bara nötter, mandel mm kan ge. 

Däremot plockade dottern nöjt ut kokos, banan och russin!

Kommer nog inte köpa denna müsli igen.

Servering med yoghurt

Till mitt första test av Frebaco Kvarn MorgonMüsli serverade jag med yoghurt. Fördelen med yoghurt (eller fil) jämfört med mjölk
är att müslin behåller sin konsistens bättre medan nackdelen är att syrligheten kan ta över. Detta visar sig vara fallet
också med Frebaco. Själva basmüslin har en trevlig frasighet och lagom sötma men lite svårt att hävda sig mot yoghurten.


Det är här som tillbehören får en viktig roll. Banansmaken finns där, om än bara i aromform, men såväl de torkade bananerna
som kokosen och mangobitarna är försvinnande få och märks knappt. Müslin blir därför lite menlös och som jag misstänkte
behöver den kanske kompletteras med nötter eller, för den allergiske, frön av något slag.


Till nästa test serverar jag med mjölk. 

Hallon och melon!

Ja, fruktbitarna var riktiga höjdare!

 

Men resten? Snafset runt omkring. Njae, första känslan var att det smakar bara havre vilket för mina tankar direkt till hästmat. Ingen lockande känsla. Efter ett par tuggor försvann dock (eller min mun vande sig) hästkänslan och muslin blev riktigt god!

 

Vid varje tillfälle när jag tog de första tuggorna så kom havre- och hästkänslorna tillbaka. Snabbt blandades dock hallon- och melonbitarna upp och gav det hela en bättre smakupplevelse.

 

Ett barn på 5 år uppskattade (mycket förvånat) muslin mycket!

Blårbär och vanilj var testat

Så, nu har det gått ett tag och vi har då testat müsli med smaken Blåbär och vanilj. Den var lätt att hitta i affären och hela familjen var nyfikna på smaken! Barnen gillade den inte och vi vuxna tyckte den var helt okej. Ingen märkvärdig müsli. Det hade gärna fått vara lite mera smak ifrån blåbären. Har även bloggat om den på min privata blogg.

Nu...

Äntligen fick jag tag i müslin!! Har varit på ett x antal ställen o inte hittat men hamnade till slut på City Gross o där fanns:)

Har provat smaken Blåbär/vanilj med vaniljyoghurt o det var väl helt ok...är inte riktigt van vid rispuffar i müsli så det var ju en ny erfarenhet. Smaken var väl sådär...ska försöka med andra tillbehör oxå;)

Hallon melon, kanon med fil!

Testade tidigare med fruktyougurt och det var inte helt rätt. Har nu testat den med fil och det var mycket bättre. Inte lika sött. Skickade faktist maken till affären idag med uppdrag att köpa en ny paket då testpaketet tagit slut (barnen 3 och 5 år( älskar den.

Skoj med ett test som fick upp våra ögon för en ny Musli.

Fräsh och snygg: klart godkänd!

Jag tilltalas av förpackningen: den känns "naturvänlig" med det mindre glättiga ytskiktet och den bruna bakgrunden. En fräsch bild och den blå kontrastfärgen attraherar (Blåbär & vanilj är mitt val).

Jag och den treåriga dottern gillar de torkade blåbären. Resten av mûslin är knaprig och god. Men jag tycker mig se pumpakärnor på bilden och hittar inga i min förpackning? Det hade varit gott. Särskilt eftersom jag gillar den nötiga smaken och här finns ju inga nötter.

Klart godkänt. Men den blir inte min absoluta favorit (eftersom jag gärna har nötter i min absoluta favoritblandning).

Sötare, tack!

Jag har nu testat Frebaco Fras Musli med smak av melon och hallon. Det var inte helt lätt att hitta den, fanns inte i alla affärer. Men jag fick tag i den i alla fall. Det som jag framförallt la märke till var att den inte var lika söt som många andra muslin brukar vara. Både bra och dåligt väl... Trots att jag förstår att den här kanske är nyttigare än många andra muslin så saknar jag den söta smaken. Kan tänka mig att testa de andra smakerna innan jag dömer ut frasmuslin.

Frebaco - Melon & Hallon

Förväntan:

Letade glatt efter müslin i butiken, hittaden utan problem. Hade tidigare bestämt mig för att testa melon & hallon eftersom det borde vara en såväl söt som anigen syrlig smak-kombination. Längtade redan till frukost morgonen efter.

Upplevelse:

Frasigheten fanns där med besked, men sen vet jag inte om det fanns så mycket mer. Tyvärr kände jag nästan ingen annan smak alls. Det här är inget jag kommer ta med mig hem från butiken någon mer gång.

Blåbär och vanilj

Efter att ha genomsökt ett antal butiker på jakt efter produkten, hittade jag den till slut. Valet föll då på smaken blåbär och vanilj. Just smaken är inte så framträdande, men den som ändå finns där är helt ok. Däremot föredrar jag mindre frasig müsli, med mer tuggmotstånd och gärna med nötter. Så denna müsli var inte riktigt i min smak.

Blev ingen testning alls...

Tråkigt nog hittade jag inte rätt müsli i butiken.. Frebaco fanns, men inte den sort som skulle testas.. Hade säkert kunna leta vidare, men hade ju lite ont om tid, så det blev aldrig av. Tråkigt för jag hade sett fram emot att prova den.

Nåja, bättre lycka nästa gång, hoppas jag! :)

Överraskande och smaklös upplevelse av Hallon och Melon

 

Jag och min fru har provat Frebaco Fras Musli och efter ett tags letande så hittade vi den på hyllan i en av de affärerna som vi besökte.

Överraskande :

Jag var lite tveksam först då jag vanligtvis gillar nötter men efter att jag provat den med både mjölk och yoggi så blev jag överraskad. Det var verkligen en härlig och frasig känsla från puffarna med en bra balanserad sötma och smak av frukten och bären. Jag tycker nog ändå att Melon och Hallon passade bäst till mjölk, kanske för att det var fraspuffar i muslin.

Smaklös:

Frugan tycker att den inte smakade så mycket av hallon och melon men annars var den en medelmåttig müsli enligt henne. Men då får man tänka på att min fru gillar müsli som innehåller extremt mycket torkad frukt och nötter.

Nu har jag testat Banan, kokos och mango

Så nu har jag äntligen provat müslin. Hade lite svårt att hitta den bland flingorna, den stod längst ner någonstans.

Själva flingorna var helt ok, men ingen sensation. Det som var bra med den var just konsistensen, den kändes lite som en nyttigare variant av startliknande flingor.

 

Blåbär och vanilj

Jag och mina barn har provat smaken blåbär och vanilj.

Blev inte så imponerad, kände inte så mycket smak av blåbär som jag/vi hade önskat. Mest smak av russin.

Skulle gärna prova de andra smakerna.

Melon hallon

Jag testade Melon hallon. Den var enligt mig riktigt god.

Jag rekomenderar den gärna. 

Jag hade inte några problem med att hitta den men jag tittade bara i en ICA-maxi butik så det var kanske inte så konstigt.

Hallon/Melon & Blåbär/Vanilj

Har testat hallon och melon samt blåbär och vanilj under testet. Tyckte allra bäst om hallon melon eftersom denna var väldigt frisk och frasig i frukostskålen. Dock kan jag tycka att andelen fraspuffar och branflakes var lite för hög för att det ska vara i en müsli. Hade gärna sett mindre puffar och mer havreflingor osv.

Blåbärs müslin var i och för sig helt ok men jag gillade inte alls pumpafröna i kombination med de övriga ingredienserna. Pumpakärnorna gav müslin en besk smak när man tuggade den, något som, enligt mig drog ner betyget en hel del.

Banan och kokos müslin har jag inte haft möjlighet att testa eftersom denna inte fanns i den butik där jag brukar handla. Ganska konstigt egentligen då de övriga två fanns och att det är i en Coop Forum butik jag handlar.

Avslutligen tycker jag att priser är en negativ faktor. Jag kan köpa andra müslimärken med liknande innehåll och med en större müslikaraktär än Frebacos till ett lägre pris och samtidigt få en större förpackning på köpet.