Ingen höjdare!

Har nu provsmakat banan/mango-varianten, god fruktsmak men annars tyvärr ingen höjdare. Jag saknar tuggmotstånd! Vet inte om jag har skämt bort mig, gör vanligtvis egen müsli som jag rostar i ugnen! Krispigt! Puffarna som är i müslin påminner om rice crispies, barnmat. Nej, det här är ingen müsli jag kommer köpa, tycker den var dyr dessutom.

Inte alltför imponerad

Jag har ett något ansträngt förhållande till müsli; den vanliga hälsosamma sorten har jag alltid tyckt varit för torr, träig och tråkig. Det är ju de onyttiga müslisorterna, de som har "klumpig müsli" i blandningen, som jag tycker är godast. När den här sorten, FrasMüsli, kom så blev jag hoppfull: kanske var det detta jag väntat på! Nyttig müsli som ändå är frasig utan att det blir massor med extrakalorier!

Dessvärre var det inte vad jag hoppats på... Jag testade sorten "banan, kokos och mango", men tyvärr innehöll förpackningen extremt lite av just de tre frukterna. Några mikroskopiska bitar här och där hittade jag, tillsammans med en hel del frasiga små saker som såg ut precis som rice krispies. Men eftersom frasbitarna helt saknade smak så blev upplevelsen av den här produkten att det helt enkelt var nyttig müsli som var sådär torr och tråkig som den alltid brukar vara.

Tillgängligheten var mycket låg. Det tog mig 5 butiker (mindre ICA-butik, Hemköp och två olika Willys) innan jag hittade KvarnMüsli överhuvudtaget (på ICA Maxi).

Tyvärr, men den här müslin passade inte mig alls.  (Jag åt den med naturell yoghurt om någon undrar.)

Blåbär & Vanilj

Jag hittade muslin superlätt i affären (i motsats till många andra bloggare)

Tilltalande förpackning och den doftade ljuvligt vid öppnandet.

Jag har provat den i yoghurt och fil och jag gillar konsistensen. Smaken var också ok men den kunde smakat lite mer av blåbär o vanilj som man tycker ska vara extra utstickande efter namnet. Sen saknade jag lite krispighet.

Men helt klart en prisvärd och godkänd musli

/Maria

Blåbär och vanilj

Alla smakerna lät spännande så det var ett svårt val men lotten föll på Blåbär och vanilj. Förpackningen kändes mer miljövänlig än konkurrerande müsli på påse. Bra tuggmotstånd men ken i smaken. Saknade också att där inte fanns nötter. God men slår inte Paulúns müsli.

Blåbär & Vaniljmysli

Jag har testat blåbär & vaniljmyslin. Jjag saknade  blåbärs- och vaniljsmaken, trodde att den skulle smaka mer. I övrigt tycker jag att den hade bra koncistens, den blev inte så "blöt" och kladdig när jag blandade den med fil som anfra myslisorter som jag provat blir.

Blåbär & vanilj

Den var lite svårt att hitta i affären. De hade lagt den längst ned med andra Frebaco produkter framför.

Hade sett fram emot att prova Banan, kokos och mango men den var tyvärr slut, så det blev Blåbär och vanilj. Det kändes som det saknades något. Hade gärna haft lite mer smak av blåbär och vanilj. Dock fyller den sitt syfte - man blir mätt.

När denna påse är slut så kommer jag nog inte att köpa den igen men kommer säkert att prova Banan, kokos och mango när den åter finns i affären.

Banan, Kokos och Mango

 

Vi har nu provat den müsli jag valde - Banan, Kokos och Mango, klart godkänt.

Den är fräsch, har goda smaker och känns "rejäl" trots att det inte är nåt grövre, som nötter i den.

Jag gillar den skarpt och kommer säkeligen att köpa den igen när jag står och väljer vid müslihyllan i framtiden.


 

 

Första intrycket av Frebaco

Nu har jag tagit hem ett paket Frebaco Kvarn FrasMüsli som jag ska provsmaka under mina kommande frukoststunder. Som så många andra bloggare hade jag problem att hitta müslin i min butik. Lidl hade inte Frebaco överhuvudtaget medan Hemköp bara hade andra smaker än de som ingick i testet. Till slut hittade jag Frebaco hos Coop och valet föll på banan, kokos och mango - smaker som brukar passa bra ihop och förhoppningsvis ger lite tropikkänsla i vinterkylan.

Mitt första intryck är positivt. Paketet har en trevlig design som tydligt visar produkten. Visserligen sticker Frebaco inte ut i mängden av varumärken på butikshyllan men det kan bero på att det är första gången jag köper Frebaco och inte vet vad jag ska leta efter. Innehållsdeklarationen ser också lovande ut med många olika sädesslag och förhållandevis få tillsatser. Möjligen kommer jag att sakna nötter, nötälskare som jag är, men produkten är ju till för nötallergiker så vid behov får jag lägga till dem själv.

Mina vanliga frukostar, som alltså Frebaco kommer att konkurrera med, är varm gröt med mjölk, kall rågröt med yoghurt samt hemgjord müsli med antingen mjölk eller yoghurt. Som smaksättning använder jag honung, torkad frukt, frön och nötter efter smak. Jag kommer att testa Frebaco både med mjölk och yoghurt och smaksätta efter hand om jag tycker att det behövs.

Banan, kokos, mango

Läste inte så noga på förpackningen innan, och blev besviken när jag insåg att det jag trodde skulle vara torkade mangobitar i realiteten var krispiga bitar med "mangosmak". Hade önskar mer fruktbitar, konsistensen är helt ok men det smakar väldigt lite. Kommer inte köpa denna müsli i fortsättningen.

Efter mycket letande...

..hittade jag till slut en affär som hade produkten.

Jag valde Blåbär & vanilj eftersom det verkade vara en trevlig smakblandning. Och det hade jag rätt i.

Mycket god musli med både trevlig konsistens och smak. Jag tyckte dock att den var lite för mycket åt 

godishållet för min smak. Inte något jag skulle kunna äta varje dag men definitivt någon gång då och då.

 

Blåbär och vanilj

Hade lite svårt att hitta produkten. När jag väl hittade den fanns inte alla smaker. Jag fick därför "välja" blåbär och vanilj. Den är helt ok i smaken men det är troligtvis inget vi kommer att köpa igen. Alltid roligt att pröva något nytt, dock.

Äntligen hitta jag den!

I 4e butiken hitta jag den..den efterlängtade Muslin. (I ica maxi Södertälje) 

Blev blåbär vanlij smak då jag faktiskt inte såg dem andra smakerna.

Muslin var god men något smaklös. Jag pimpa den med litet russin:) Det blev två tallrikar med fil och musli denna Fredags morgon!

Ha en bra dag alla Muslismakare:)

Testat banan, kokos, mango

Det var lite kruxigt att få till det med flingorna. Först tog det några affärer innan jag hittade en som hade dem inne. Sen var det strul med kuponginlösen (ingen kontakt på helgen). Så jag hade stora förhoppningar när jag hällde upp en portion med lättmjölk. Det var OK men tyvärr inte mer. Ganska menlös, dock frasig men utan att någon av de angivna smakerna stack ut. Tyvärr, rekommenderas enbart till nötallergiker pga just nötavsaknaden.

Frebaco müsli med bana, kokos och mango

Jag har provat müslin med banan, kokos och mango. Den var god! Müslin innehåller bananbitar men även "puffarna" har banansmak vilket förstärker smaken av banan. Det ger också en lite sötare smak trots att sockerinnehållet är lågt. Müslin innehåller även kokosflingor, däremot hade jag svårt att identifiera mangokomponenterna i müslin. Mango är ju ganska diskret i smaken, men jag missar den helt. Så om det är den smaken man är ute efter blir man kanske besviken. Müslin innehåller även russin i ganska låg grad vilket jag tycker är bra, i vissa sorter kan ju russin ta över hela müslin. Jag är i alla fall nöjd och skulle kunna tänka mig köpa den fler gånger. Barnen verkar också gilla den!

Spännande blandning

Nu har hela familjen testat musliblandningen med hallon och melon och resultatet är positivt. Det är en fräsch blandning mellan friskt och sött och dessutom frasigt, som gör att den blivit hela familjens favorit. Nu är det dags att testa de andra smakerna!

Test av Blåbär och vanilj

Hej
Har nu testat Frebacos Musli Blåbär och Vanilj och jag kan säga att det var kul att få testa men är dock lite besviken trots allt.
I min vanliga butik var det absolut inga problem att hitta produkten och alla sorter fanns, men vilken skulle man välja? Valet föll på Blåbär och Vanilj eftersom jag då kunde jämföra med Paulins liknande musli.
Tyvärr så smakade Frebacos inte så mycket. Saknar mer blåbär och vaniljsmak. Alldeles för mycket russin i, varför ha med russin alls?
Mitt betyg blir en 2,5a av 5 möjliga

Melon Hallon.

Jag testade Frebaco Karn FrasMüsli med smaken Melon Hallon. Och jag gillade den skarpt det enda som jag tänkte på var att jag gärna hade haft mer rispuffar och mindre havregryn samt lite mer och kanske större bitar av de torkade frukterna. I övrigt så förgylldes min dag med frukosten för att melonsmaken var så god.