Banan,kokos och mango

Jag har provat banan,kokos och mango. Tyckte att den var ok. Russinen var lite överflödiga. Bananchipsen kändes väldigt hårda när restan av muslin hade blivit mjuk efter att ha legat ett tag i yoghurten. Jag tycker att det är kanon att det har kommit musli som är helt nötfri då vi har två nötallergiker i familjen.

Blåbär och vanilj

Jag valde att prova Frebaco Blåbär och Vanilj, gillade den skarpt! Har provat den både till yoghurt, mjölk och också i müsli-bars där den fungerade utmärkt som smaksättare. Priset är helt okej så jag kommer nog att köpa sorten igen!

Frasmusli Banan & Kokos

Har nu äntligen hämtat ut min musli och provsmakat den, en gång med mjölk och äppelmos. Rätt god men skulle vilja haft mer smak av kokos. Gillar dessutom kokos bättre än banan. Sen tycker jag egentligen mer om hemmagjord musli eftersom man då slipper tillsatserna och förtjockningsmedel. Det är bra att muslin inte är så söt. Jag tror den kan vara god till fil eller yoghurt.

Med mjölk...

Nu har jag även testat muslin med kall mjölk. Det var oxå gott. Men nu när vi har ätit muslin hemma under ngr veckor är vi alla överens om att det är en god musli men inte nåt extra. Den är helt ok till frukost med fil eller yoghurt till. Men det finns andra sorter som är godare att äta.

Test - Frebaco Kvarn Müsli!

Väldigt svårt att få tag på müslin till att börja med. Var inne på

Coop och Willys flera gånger, men efter några veckor fick

dom äntligen in den.

 

Jag tycker att Frebaco Kvarn Müsli i smaken hallon & melon

som var den smak jag valde, är riktigt god. Bra sötma och

tydlig smak av frukten. Müslin är knaprig och med gott

tuggmotstånd i.

 

Så jag blev nöjd med denna müsli och kommer säkerligen

att köpa den i framtiden.

Ingen smaksensation

Muslin var ganska svår att få tag på. Trots att jag handlar på en stor ICA Maxi fanns den först inte. När den väl kom in fanns bara Melon och Hallon så det fick bli den jag provade. Jag gillade den luftiga och puffiga konsistensen men hade samtidigt viljat något med lite mer tuggmotstånd som ger bättre mättnadskänsla. Sen tyckte jag melon- och hallonsmaken i sig var lite menlös. Jag brukar rosta min egen musli så jag kommer nog fortsätta med det. Men om jag är lat någon gång kan den funka som alternativ :)

Provsmakning

Ja då har man smakat blåbär/vanilj  och vilken besvikelse det blev. Smakade ingenting tycker jag, för mycket havgregryn, puffar och russin i, men inga blåbär alls tycker jag. Trodde det skulle smaka underbar blåbär men det gjorde det inte så mycket besviken. Hoppas det kommer uppdatering med mera blåbär i. Som det är just nu inget jag kommer att köpa eller att rekomendera till andra. Skärpning på detta tycker jag när det står att det är blåbär/vanilj. 

Nej, jag är inte övertygad

Jag har nu testat muslin med smak av hallon & melon och det var en besvikelse. Den består till stor del av puffar, och melonbitarna har en extrem sockersötma som tar överhand när man får en sådan bit i munnen. Nej, jag kommer varken rekommendera eller köpa produkten igen.

Blåbär och vanilj

Nu har vi käkat nästan hela påsen av Frasmüsli Blåbär och Vanilj. Fraset funkar fint! Luftig och fin känsla i munnen istället för att bara tugga trä. Men det var lite lite blåbär för dessa kände vi knappt. Vaniljen har vi inte hittat ännu. Funkar bäst med en naturell produkt till om man ska känna smaken.

Sexåringen tyckte inte om den, men ettåringen tycker den är god som snacks! Eftersom vi är gottegrisar fortsätter vi nog med Frebacos fruktmüsli.

Äntligen!

Äntligen hittade jag FrasMüsli på Coop!

Men den var inte lätt att hita i hyllan. Man fick leta en stund och till sist upptäckte jag att de ställt dessa produkter längst ner på hyllan in mot ett hörn! ; (

Har testat Blåbär & Vanilj.

Känner ingen direkt Blåbärssmak och jag gillar inte de där "gummerade" frukterna (förmodligen blåbär) som de lagt i. De smakar ingenting och känns bara som små marschmallows.

Men jag gillar fraset. Påminner lite om andra frasflingor

Mer synpunkter kommer efter ytterligare smakprovning

FrasMüsli Melon & Hallon

Müslin fanns inte på Willys, vi var tvugna att åka till CityGross för att få tag på den.
Jag tyckte denna var helt OK, inte på något sätt revolutionernande men OK. Det var väldigt mycket puffar med hallonsmak i vår påse och inte så mycket annat. Hallonsmaken (och sockersmaken) tog därför överhand, jag hade hellre sett en större blandning av innehållet i den och gärna lite (mer?) torkade hallon och melonbitar och mycket mindre puffar och socker. Minsta dottern på 2 år gillade den, men hon brukar å andra sidan gilla allt pappa äter. På grund av det höga puff-innehållet gick den dåligt ihop med youghurt tyckte jag, för puffarna upplevde jag var verkligt motståndskraftiga mot att suga upp vätska, så med yoghurt blev det för torrt, men med mjölk var den krispig tillräckligt länge. Jag hade gärna sett en återförslutningsbar förpackning. 

Vilken krispighet den har..........

En väldigt god inte söt müsli sommar en god smak av blåbär / vanilj väldigt värd sina pengar innehåller dessutom inga nötter som är kanon. Vi har köpt müslin mer än en gång men den är dock jätte svår att hitta i butik och alla butiker har den inte inne heller. Mannen har även provat den i smaken banan/cocos och jag äter helst blåbär/ vaniljen som är underbar. Bra tuggmotstånd supergoda frasiga flingor och god smak av vaniljen och blåbären. Nä ut och hitta den i butiken och prova den själva ni kommer inte bli besvikna jag lovar er. Tack för jag fick testa produkten och tack för ni lät mig hitta en ny favorit bland müsli djungeln!!!!!!! Betyg 4,5 av 5 då jag tycker att förpackningen kan vara lättare att häll ur. Men det har inget med själva produkten att göra då jag inte vill de ska ändra på något i receptet !!!!! Mkt bra jobbar frebaco men nu ska ni bara profilera er i butikshyllorna runt om i vårt avlånga land!!!!

Krispigt

Vi har testat Frebacomüsli med banan, mango och kokos. - Perfekt , tyckte sonen som annars äter osötad müsli. Dock så var det för lite smak av kokos och mango. Mangocrispet kunde vara i lite större bitar. Dock ska man äta denna müsli så snart man fyllt i mjölk i tallriken. De blir göööööööööör mjuka. Om någon dag ska vi testa att göra gröt på Frebaco banan, mang och kokos.

Alltid där man letar sist...

Denna produkt var verkligen svår att få tag på men jag hittade den tillslut.

Valet föll på Banan Kokos & Mango. 

Utseendemässigt skiljer sig inte FrasMüsli nämvärt från andra müsli jag äter.

Namnet stämmer definitivt, de små puffarna frasar rejält.

Smaken är ok.
Bananerna är lättast att känna, kokosflarn finns det rätt mycket av men smaken sticker inte igenom, så man missar den, kanske beror på filmjölken. Mango behövs det definitivt mer av! Får verkligen leta efter de bitarna.
Allt som allt känner jag ingen skillnad i smak mot min andra banan och frukt müsli.

Betyget blir ok men inte mer, smakmässigt kan man få likvärdig müsli för mindre pengar.

Jag kommer nog inte köpa FrasMüsli igen. 

Blåbär o vanilj

Det var den enda sorten som fanns kvar i min affär. Men okej - det låter ju jättegott! Tyvärr tyckte vår familj (2 vuxna och 3 barn) att det smakade alldeles för lite - nästan ingenting! Om vi inte vetat vad det var för smak hade vi aldrig kommit fram till blåbär och vanilj. Vi blev besvikna.

Banan, kokos och mango

Tog mig till ett par olika butiker innan jag fick tag på ett paket. Blev lite besviken på den klena smaken. Det enda jag känner är ett uns av banan. Men ingen kokos eller mango. Även en önskan om återförslutningsbar förp vore bra. Ett plus är att muslin verkligen är frasig. Det gillar jag. Gillar även att den inte smakar så där extremt sött som en del andra produkter kan göra. Skulle ändå ha önskat att det var lite mer frukt och bär tillsatt.

Frebaco, Melon & Hallon

Till utseendet har produkten en lockande utsida som gjorde mig nyfiken på innehållet. Dock blev jag besviken både på smaken och innehållet. Denna müsli innehåller mest cornflakes av råg, lite gryn och knappt någon smak av melon eller hallon. En smaklös och oinspirerande produkt som går att piffa upp med lite färska bär och smaksatt yoghurt..

/tash

Hallon och melon

Har nu smakat Hallon och Melon, tyvärr den enda som fanns kvar när jag hämtade ut paketet i min affär. Det smakade frasigt och gott förutom att melonsmaken var konstgjord och inte alls god. Hallonen däremot var goda. I det stora hela var det helt ok, min 11 åriga dotter tyckte müslin var god.