Frasmüsslitestet

Frukosttallrik med mussli

Jag har under en dryg veckas tid testat den nya müsslin med smak av blåbär och vanlij, och här är mina omdömen,

Blandningen av blåbärsfras och vete-/råglingor är helt ok i sig.

Sockerhalten är relativt låg då det mesta av sockret kommer från bären, så är man orolig för ett för stort sockerintag till frukost som ger en dipp senare när blodsockret sjunker är det helt ok att äta detta.

Smakmässigt är dock blandningen lite blek. Blåbärssmaken märks (även om den är lite svagare än jag önskar), men vaniljen märks knappt.

För mig som gillar lite extra tjockhet av min müssli så var den tyvärr lite för tunn på grund av frasen. 

Men med lite cashewnötter och en halv banan så blev det ändå en helt ok frukost av det hela.

Kommer jag testa den igen? Kanske, men även då med nötter och bananbitar för en jämnare fyllning och smak.

familjen har testat

Nu har familjen testat Blåbär & vanilj.

Jag som föräldrer tyckte att den var lite för torr och för träig i smaken första gången! Kanske för att man är van med mer krämiga crunchy?

Barnen tyckte tyvärr inte alls om detta, inte efter några försök heller.

Däremot så gillar jag den bättre och bättre. Jag kan säga att jag är nöjd att jag provat och kan rekommendera andra vuxna att prova om de är sugen att testa något nytt! Men glöm inte att ge den chansen någon gång!

Jag ger den ett medelbetyg eftersom barnen inte gillade den, men jag tyckte den var helt okej!

Melon & Hallon

Jag och barnen har nu provat i några veckor. Det enda som var gott var melon och hallonbitarna. Resten var smaklöst och jag tyckte det var alldes för mycket havre i den.  Plus för att den var frasig.

Har halva paketet kvar och det finns bara havre kvar för ungarna har bara plockat åt sig melon och hallonbitarna. Tyckte att bitarna var lite väl snålt och litet.

Jag skulle inte köpa om den igen.

Frebaco frasmusli

Var lätt att hitta på Ica Maxi och jag valde att testa Blåbär&Vanilj

Tyckte att den var riktigt god, konstistensen var bra och den var frasig.

Tror att  smaken skulle bli mycket bättre om man hade riktiga blåbär i muslin.

Kan rekommendera denna produkt till andra !

 

MVH

Agneta/nöjd testpilot

Vag smak

Jag har använt produkten med smak av blåbär och vanilj i en månad i min frukostyoghurt. Den är dock väldigt svag i smaken och det känns som om blandningen mest består av rispuffar. Inte min grej alls.

 

Boring and tasteless

Sorry for being so blunt but this new product should be scrapped. Way too much rice crispies and not enough dried fruits. I chose the raspberry and melon and the fruits add a much needed dimension to the musli. If I remember correctly, there seem to be only 3 grains - rice crispies, bran flakes and oats. A boring combo!

I do like Frebaco musli but just not this particular one. Breaky should be exciting and something to start the day right. Unfortunately, this fails miserably on this count!

God!

Jag testade Blåbär & vanilj som var riktigt god. Jag gillar inte när de är alltför söta och jag tyckte att den hade en bra balans av grova flingor och frukt. Kan rekommendera den. Hade inte heller något problem att hitta den utan den fanns hos min närmaste ICA-butik så det var bra.

 

Blåbär & Vanilj

Efter lite letande dök påsen upp på Maxi, Mellbystrand. Byttes glatt in mot kupong och så var det bara hem och testa. Redan vid öppnandet lovade det gott. Blåbärsdofyen nådd mein nästa galant. Men sedan  försvann upplevelsen. Knappast några bär, och vaniljsmaken letar jag ännu efter.

Jag hade min musli i en neutral fil. Jag gillar när det hela blir blött och jag gjorde på samma sätt här. Jag kände att det var något. Det var dock tyvärr ganska smaklöst. Något blåbär då och då. Nja, den får knappt godkännt av mig.

Det gick inte så bra....

Näpp det blev inget testande denna gång. Jag har varit runt till flertalet affärer, Ica, Willys och Coop och ingen hade någon av de sorter som skulle testas. De hade Frebaco Kvarn men inte någon av dessa tre. Lite synd för det hade varit trevligt att få testa müslin.

Bättre lycka nästa gång hoppas jag :)

Det började inte bra kan man säga!

För när jag skulle handla så hade jag såklart glömt lappen hemma och tänkte att jag tar en annan sort sålänge. Då fick jag syn på en müsli med banan och kokos som jag tog med mig. Trodde jag! Men det var Melon Hallon som följde med mig hem.

Väl hemma så visade det sig att det var den som jag skulle testa. Men då jag fortfarande hade lappen kvar så gick jag och hämtade ut ett nytt paket fast då med Banan kokos. Men när jag väl kom hem så hade jag gått på samma nit. Jag trodde jag hade tagit den med banan och kokos. Så då inser jag att dem har dålig ordning på Ica Malmborgs i Malmö för båda gångerna så tog jag den som låg ovanpå den jag ville ha och tydligen har dem dålig ordning där.

Så tredje gången gillt! Ha ha... jag traskar ner för att få köpa rätt sort och då ser jag att dem ligger fel och jag tar den som är längst fram för att få rätt. Så nu har jag testat båda. :)

Båda sorterna är härligt krispiga men den jag var så sugen på att testa blev jag lite besviken på asså banan och kokos då jag älskar kokos i müsli. Jag provade den både med yoghurt och mjölk. Men det kom tyvärr inte så mycket smak som jag hoppats av just kokosen.

Däremot så gillade jag Melon hallon smaken och speciellt god var den i mjölk. :P Så där är jag så glad av mitt misstag att ta själv. God, krispig och supergod just med mjölk men gott att variera med yoghurt. :)

Hade gärna lagt upp fler bilder om jag fått rätt på det men har jag tur lyckas jag iaf med en. :)

http://www.sojkasframtid.se


 

Frebaco Kvarn FrasMüsli Melon och Hallon

Efter många affärsbesök i olika affärer hittade jag äntligen Frebaco Kvarn FrasMüsli.

Jag valde smaken melon/hallon.

Frasigheten gillade jag men smaken gav ett ganska trist intryck. Hallonsmaken kunde anas medan melonen fick man gissa sig till.

Kanske prövar jag en annan smak en annan gång?

 

Smaklös...

Jag provade Blåbär/Vanilj, och tyvärr var den en besvikelse...

Den var mycket mer smaklös, och mindre krispig än de müslisorter jag gillar mer...

Dock finns ingen jag tycker är perfekt, ska tilläggas - söker fortfarande... jag vill ha en bärig müsli som ändå är krispig, och troligen innebär det att den bör innehålla nötter... Russin är jag inte heller så försjust i....

Provsmakat

Nu har jag i helgen testat banan, kokos och mango. Smaken tycker jag är godkänd, inte världsklass men väl godkänd. Den har en bra blandning av smaker i lagon stora bitar. Dem krispiga "puffarna" är bra, fast efter en stund i youghurt så är dem inte så krispiga längre. Då blir dem lite lätt mjuka och tappar spänsten. Jag saknar någon form av förslutning för påsen, det skulle vara en enkel sak att ordna.

Blåbär & Vanilj

Jag har testat Blåbär & Vanilj och tycker inte det smakar så mycket varken av blåbär eller vanlij. Konsistensen är bra. Lite lagom knaprig sådär. Jag kokade mest gröt på den och tycker att det blev lite kladdigt men den går alldeles utmärkt att blanda i hälften med havegryn då blir det godare.

Att testa krispet...

Hmm, då har jag öppnat påsen, men hur skall den stängas? Skall man hälla över till en speciell burk?? De har nog inte tänkt hela vägen här, eller så har jag missat något super smart... Får hoppas att det tar slut fort, så att krispet inte försvinner...

Ja då har jag även testätit, och det blev väl ett nja... Har letat efter en krispig müssli i sverge, men ännu inte hittat något bra. Fick smak på det under en skidsemester i frankrike, där det fanns kvar en påse från förra gästerna.. det smakade mkt bra... men att hitta något liknande i Sverige går inte...ännu... 

Recension av Frebaco frasmüsli melon och hallon

Jag fick leta i ganska många affärer innan jag hittade müslin, men till slut hittade jag den i en större Ica-butik. Mina förväntningar var alltså stora när jag äntligen fick smaka tillsammans med youghurt och banan.

 

Tyvärr motsvarade denna müsli inte mina förväntningar alls. Ordet "frasmüsli" gjorde att jag föreställde mig en krispig müsli med rostade flingor i. Så upplevde jag inte alls smaken; den var snarare väldigt neutral, och faktiskt ganska tråkig. Bäst var melon- och hallonbitarna, men inte ens de lyckades lyfta smaken till någo högre höjd.

Blåbär & Vanilj. En trevlig överaskning.

Detta var verkligen något vi kommer köpa fler gånger. Älskar att den är så frasig även när den är i filen en stund. Blir inte sådär degig och kletig som många blir.. Känns som att det är en ny produkt med tanke på blandningen av flingor och müsli.

Smakar gott men hade gärna fått vara mer blåbär, kanske av hela sådana. Vaniljsmaken känns väl inte så mycket. Lagom söt blir inte sliskig.

 

Besvikelse

Tyvärv motsvarade inte Frasmüsli Melon & Hallon alls mina förväntningar. Den innehöll mest puffat ris. Saknade, som i de flesta müsliblandningar de stora fina riktiga fruktbitarna som syns på förpackningens utsida, men som man sedan oftast får leta med förstoringsglas efter... Ledsen Frebaco, men denna produkt var inte alls så god som jag hoppats...

Bra fras, men var är smaken?

Har nu testat både FrasMüsli "Blåbär och vanilj" och "Banan, kokos och Mango". Det positiva: Müslin är som namnet antyder väldigt frasig och frasigheten håller i sig bra även efter blanding med fil eller yoghurt. Det dåliga: Smaken är på intet sätt dålig, müslin är ganska god men det känns som något saknas. Smakblandingarna gör inte tillräckligt tydligt avtryck och i "Blåbär och vanilj" känns knappt någon blåbärssmak och ingen vaniljsmak alls. "Banan, kokos och Mango" är något bättre. Lite mer smakrika frön typ pumpafrön, solrosfrön eller linfrön hade troligen förhöjt smaken, detsamma gäller nötter vilket jag dock förstår att ni aktivt undvikit.

Luftig och lätt

Testade FrasMüsli med smak av banan, kokos och mango. Den var både lätt och luftig, kanske i luftigaste laget för min smak. Jag gillar müsli med lite mer "tugg" i. Men visst - för den som har problem med nötter är detta säkert ett bra alternativ. Smakerna är tydliga och känns naturliga, inte så parfymerade som de gärna blir när tillverkarna ska imitera i synnerhet kokos och mango. Här känns de på riktigt - hur det sen är med den saken vet jag inte. En helt okej müsli. Om jag skulle köpa den igen? Nja ...

Banan, Kokos & Mango

Något tråkig konsistens, där det gärna fått vara med mer "fras", som för mig är goda och knispriga klumpar med havre/socker och mycket smak.

För att ändå ha så hög sockerhalt som 10% upplevde jag den absolut inte som söt, snarare något tråkig. En högre mängd frukt och tillägg av en rejäl dos kanel hade bättrat på upplevelsen avsevärt.

Testad med naturell filmjölk (tråkigt) och frukyoghurt (bättre!).