Mina intryck av Frebaco FrasMüsli Melon & Hallon

Jag har alltid gillat Frebacos fruktmüsli och blev mycket glad nu när jag fick chansen att prova en ny spännande produkt från dem. Jag valde att testa frasmüslin med smak av melon och hallon.

Det jag gillar bäst är konsistensen, jag tycker att det frasiga passar kanon till filmjölk och yoghurt.

Tyvärr är smaken nästan obefintlig, hallonfrasen smakar definitivt inte hallon (eller så har jag inte hittat dem...).

En anledning till att det inte smakar något är antagligen det låga fruktinnehållet (10% jämfört med 33% i Frebaco fruktmüsli). Jag har full förståelse för att man vill hålla nere sockerhalten (9,5% jämfört med 27% för fruktmüslin), men det borde gå att få en bättre balans smakmässigt. Hallonen (och blåbär med för den delen) är syrliga utan någon nämnvärd sötma, och detta behöver balanseras med något lite sötare - kanske mer melon eller varför inte aprikos?

Mitt betyg blir nog en tvåa - godkänt men inte mycket mer. De får fila lite mer på receptet om jag ska köpa den här müslin.

Besviken testare

Ja nu har jag testat blåbär och vanilj och jag måste säga att jag blev superbesviken :( Konsistensen är helt perfekt! Kunde inte vara bättre. Lagom knaprig och helt igenom perfekt, MEN det smakar ju inget!!!! Ingen idé att äta något som inte smakar något! Så resten av  påsen hamnar ute i fågelholken, kanske nån som blir glad i alla fall!

 

Hela familjen har prövat och alla tyckte att smaken var obefintlig. Tyvärr1

Banan, kokos o mango

Jag har idag testat müslin jag valde, med smak av banan, kokos och mango.
Kan bara säga att jag tycker bra om den. Jag äter den tillsammans med yoghurt,
och tycker att den smakar bra med alla dom olika ingredienserna.
Personligen tycker jag att den är lite för lite söt, d.v.s gärna något mer av honung eller russin.
Så mitt betyg är bra, men tillsätt något mer sött, och kanske lite nötter
 

Blåbär & Vanilj, helt OK men inte mer än så

Jag har testat Blåbär & Vanilj. Eftersom jag vanligvis äter Paulúns Supermüsli med Blåbär & Vanilj så tänkte jag att det skulle bli lättare att jämföra två likvärdiga müsli.

Är inte helsåld på Frebaco. Visserligen mycket mer smak än den andra men smaken känns lite konstgjord.

Faktiskt mer blåbär i Frebaco än den andra men ändå känns det inte så. Tror det beror på alla russin, de tar lite överhanden i smak och konsistens så att blåbären nästa försvinner.

Var inte helt såld på den "frasiga" konsistensen heller men jag tror annars att det är just den lilla detaljen som skiljer denna müsli från många andra och något som många gillar, inte minst lite yngre.

Betyget från mig blir en 3:a. Helt OK men ingen hit. Tveksamt om jag köper den igen men jag tror säkert att den har en marknad.

Blåbär och vanilj

Nu har jag testat Blåbär & Vanilj- müslin men jag tyckte inte att det var nåt särskilt. Den smakade för lite och det var inte många blåbär i. Jag hade gärna velat ha lite mer smak och lite mer att bita i. Man kanske kan använda den som bas och lägga i lite annat som man gillar; banan, nötter mm. Nej, det blev tyvärr ingen favorit...

tyvärr......

har letat i flera affärer efter muslin men det är ingen som haft den. jag älskar musli så hade ju gärna testat nåt nytt.......men finns den inte så är det inte så lätt.

Banan, Kokos och Mango - klart godkänd!

Vi har nu provat den müsli jag valde - Banan, Kokos och Mango - och jag kan inte annat än ge den klart godkänt.

Den är fräsch, har goda smaker och känns "rejäl" trots att det inte är nåt grövre, som nötter i den.

Jag gillar den skarpt och kommer säkeligen att köpa den igen när jag står och väljer vid müslihyllan i framtiden :)

Hallon & Melon

Kul att få prova en müsli. Gillar smaken av hallon och melon men tycker att bitarna av frukt var sega och fastnade i tänderna. För mycket puffar i müslin för min smak.

Blåbär Vanilj

Jag har provat Blåbär och Vanilj müslin. Har även involverat min man i detta. Båda tycker att det inte var mycket smak och dessutom verkade lite "artificiell". Jag tycker den är alldeles för dyr för vad man får. Här behövs det ganska klar förbättringar innan jag testar den igen.

Blåbär och vanilj

Tyckte att det lät väldigt gott med blåbär och vanilj. Blev dock besviken då jag inte tycker att man känner av vare sig blåbärssmaken eller vaniljen särskilt mycket alls. Själva müslin var som de flesta är, inget speciellt där. Tyckte inte att den var särskilt krispig tyvärr.

Jag åt den med filmjölk och prövade också med en naturell yoghurt. 

Hade kanske lite för höga förväntningar på müslin men tycker inte att den är värd sitt pris. Den är ju ändå trots allt dyrare än de flesta på hyllan.

 

Kankse ska tillägga också att det inte var så lätt att hitta denna müsli i butik.

 

 

Frebacos FrasMusli blåbär vanilj

Jag har testat Frebacos Frasmüsli med Blåbär och vanilj. Jag har även tagit med mig den till min arbetsplats där jag bjudit på den.

Jag här ätit den tillsammans med lättyoghurt naturell. Och på arbetet har dom använd på filmjölk 3% eller naturell youghurt 3%.

Jag brukar göra min egen müslim både hemma och på min arbetsplats (förskola) där jag serverar den med yoghurt till barnen.

Det här var en klen müsli som smakade i stort sett ingenting, det var inte mycket blåbär i den och crispen hade en fadd smak.

Jag kommer inte att köpa den här müslin någongång. På arbetsplatsen delar mina kollegor åsikterna..

Omdöme

Jag har nu testat müslin med smak av banan, kokos och mango. Jag tyckte den var god och lagom "luftig". Har ätit den till naturell fil och müslin blir inte uppblött och "soggig" som en del sorter kan bli. Kände dock ingen smak alls av mango och saknade något "nötigt" så blandade själv i solrosfrön. På det hela taget är jag dock nöjd med produkten och kan mycket väl tänka mig att prova dom två andra sorterna också!

Välj rätt påse så går det bra.

Jag tyckte att Frebaco Kvarn FrasMüsli Banan, Kokos & Mango smakade gott. Det är en bra mix i innehållet. Att den är närproducerad (i förhållande till där jag bor) är ett stort plus.
Trots den goda smaken kan jag tycka att priset är lite väl högt, det skiljer inte många kronor men man kollar altid på vad det står på hyllkanten, jag är rädd att de extra kronorna som skiljer mellan denna och konkurrenterna får kunder att välja den billigare, som i många fall är lika god. 

Testade Blåbär & Vanilj också, den föll mig inte i smaken alls, torr och trögäten. Märkte inte så mycket av blåbären eller vaniljen, smakade mest russin...

Blåbär & vanilj

Har nu testat blåbär och vanilj som jag tyckte verkade vara väldigt god. Blev tyvärr lite besviken på den eftersom jag tyckte att den inte smakade så mycket blåbär eller vanilj. Men jag kanske är van vid  lite sötare flingor som smakar mer. Gillar man däremot nyttigare flingor så tror jag att man skulle tycka om den här müslin. Den var frasig och bra i konsistensen.

Testar Blåbär

Vår familj har nu testat müslin med blåbär. God smak men smaken kunde gärna varit starkare. Vi blandar i bananskivor också så känns det mera matigt och godare blir det också.

Blåbär och vanilj

På andra försöket hittade jag en av testprodukterna och valde blåbär och vanilj. Har testat med både mjölk och mild yoghurt, men dessvärre är jag inte så imponerad av produkten. Tycker inte om puffarna och då faller ju hela produkten. Tycker inte heller att varken blåbär eller vaniljsmaken kommer fram. Så, tyvärr, blir inte fler köp.

Tyvärr...

Som flera andra lyckades jag inte hitta müslin in någon av butikerna i närheten, trots att dom generellt har väldigt bra sortiment.

Efter många misslyckade försök tog jag istället en Persika-hallon-müsli och den har jag testat under veckan. Jag vet tyvärr inte hur lika dom är, men för min del kändes den lite för smaklös och jag saknade det tuggmotstånd som jag normalt har när jag blandar i lite nötter, mandlar och torkad frukt.

Melon & Hallon

Har testat Melon & Hallon med vaniljyoghurt, det var supergott. Detta kommer att finnas på mitt frukostbord under hela veckorna. Skall även rekommendera dessa till mina kompisar

Banan, kokos & mango

Gott med ett müsli som är lätt och smakrikt. Lite för mycket puffar kanske, men jag gillade det ändå. Banansmaken tar över och jag hade nog önskat lite mer mangosmak. Skulle definitivt kunna tänka mig att köpa det igen. Känns tryggt att veta att det är garanterat nötfritt.