Första intrycket av Frebaco

Nu har jag tagit hem ett paket Frebaco Kvarn FrasMüsli som jag ska provsmaka under mina kommande frukoststunder. Som så många andra bloggare hade jag problem att hitta müslin i min butik. Lidl hade inte Frebaco överhuvudtaget medan Hemköp bara hade andra smaker än de som ingick i testet. Till slut hittade jag Frebaco hos Coop och valet föll på banan, kokos och mango - smaker som brukar passa bra ihop och förhoppningsvis ger lite tropikkänsla i vinterkylan.

Mitt första intryck är positivt. Paketet har en trevlig design som tydligt visar produkten. Visserligen sticker Frebaco inte ut i mängden av varumärken på butikshyllan men det kan bero på att det är första gången jag köper Frebaco och inte vet vad jag ska leta efter. Innehållsdeklarationen ser också lovande ut med många olika sädesslag och förhållandevis få tillsatser. Möjligen kommer jag att sakna nötter, nötälskare som jag är, men produkten är ju till för nötallergiker så vid behov får jag lägga till dem själv.

Mina vanliga frukostar, som alltså Frebaco kommer att konkurrera med, är varm gröt med mjölk, kall rågröt med yoghurt samt hemgjord müsli med antingen mjölk eller yoghurt. Som smaksättning använder jag honung, torkad frukt, frön och nötter efter smak. Jag kommer att testa Frebaco både med mjölk och yoghurt och smaksätta efter hand om jag tycker att det behövs.