Med smak av blåbär och vanilj?

Nu har vår familj testat Frebacos frasmusli. Vi har ätit den till youghurt och fil. Barnen i familjen är 2 och 3 år gamla och vana ätare utav youghurt till både frukost och kvällsmat. I vanliga fall brukar vi ha färska hallon,blåbär, banan eller havrepuffar i våra skålar. Så nu fick vi alla testa på något nytt.

Barnen tyckte inte riktigt om själva idéen med musli, äldsta barnen tyckte att det fastnade i tändern och minsta barnet spottade ut muslin och tyckte helt enkelt inte om det. Tror inte det har med själva muslin att göra. Jag äter alltid en mild youghurt till frukost och vill gärna ha något i den som smaksätter målet. Förhoppningarna när man läser ord som "Fras musli" är ganska så höga men de var tyvärr inte sanna. Jag upplevde aldrig någon frasighetoch tyvärr heller inte någon direkt smak av muslin. Kände varken blåbärs eller vanilj smak av muslin. Min sambo tyckte mer om muslin är jag, han körde vidare på muslin medan jag gav upp efter några dagar. Men efter ett tag tröttnade även sambon på smaken och började lägga i andra saker tillsammans med muslin för att få mer smak i maten.

Vi tycker det var en väldigt enkel och lite tråkig musli, kanske för nybörjare som inte har så stora krav på smak eller innehåll.  Bilden på förpackningen lovar mer än vad man får, under de gångerna jag hällde upp muslin var det inte många spår av blåbär eller pumpafrön och russin. För övrigt lockar förpackningen till köp med sina tiltalande färger och information om gröna nykelhålet och avsaknad av nötter för de som är allergiska. Läste också på förpackningen att muslin inte kommer långt ifrån där jag bor och det är ju alltid roligt att veta att man köper något som produceras på "hemmaplan".

Tyvärr ingen musli vi kommer att köpa igen. En neutral musli som inte ger någon mersmak.