Blåbär & Vanilj

I morse åt jag den utvalda müslin Blåbär och vanilj.

Smaken: Bra genom blåbär- och vaniljkrisp.

Färgen: Blek, väldigt blek.

Innehåll: Efter att ha tittat på bilden fick jag intrycket av att den skulle innehålla russin och pumpafrön och visst, några enstaka fanns men det var få. Besvikelse. 

Hällde upp müslin i en burk istället för att se om frön & russin sjunkit till botten som de gör ibland men så var det inte, det var helt enkelt få. 

Självklart kan man läsa innehållsförteckningen och försöka skapa sig en bild av hur stor andel som är frön och russin, men det är ju ändå så att när jag väljer müsli går jag primärt på förpackningens utseende, i andra hand på innehållsförteckningen. 

  

inför

Hemma hos oss finns allergi mot både nötter och exotiska frukter så ibland är det svårt att hitta flingor som fungerar för alla - så jag hoppas att den med blåbär och vanilj går hem hos alla.

Antagen!

Antagen och idag bär det av till butiken!

Hoppas hoppas! Upplever ofta att muslina på marknaden lovar en massa god frukt, nötter osv men när man häller upp den är dessa ingredienser minimala och muslin består ofta av havregryn mm.

Så nu håller jag tummarna för att Frebaco FrasMusli håller vad den lovar!

Skriva ut?

Jättekul att bli antagen som testpilot... Men kupong?? Det finns ju smartare sätt med att skicka kupong till mobilen och visa mobilen i kassan med tex. www.wrapp.com... Hoppas på lite ny teknik o miljötänk...

Levde inte riktigt upp till förväntningarna (men nästan)...

Åt nu precis tidigt i morse min efterlängtade fras muslie med smak av "Banan, Kokos och Mango) till frukost. Vart aningen besviken tyvärr. Kvaliteten var det absolut inge fel på. Den upplevde jag som hög. Dessutom kändes denna mix nyttigt och lagom mättande. En bra blandning mellan muslie och flingor så att säga. Kommer tilltala många tropr jag, speciellt unga personer som inte är så värst förtjusta i just muslie. Det som dock gör mig aningen besviken och därmed sänker betyget är att denna innehåller för lite torkad frukt som så många gånger innan då det gäller Frebaco. De tycker jag att de kan tänka på i framtiden! Gäller inte bara denna sort utan alla sorter/varianter av muslie som de har i sitt sortiment... Öka andelen torkad frukt (och nötter i de sorter som har det). Snåla inte med andra ord. Mitt slutbetyg på denna sort blir därför 4 av 5 möjliga!

Provsmakning på gång...

Glädjen stod högt i skafferitaket när jag fick mejlet om att jag blivit testpilot.

Sambon åt b ara SpecialK Red berries tidigare, en müsli som kostar som guld ungefär. 375 gram försvinner fort och paketet kostar vanligen över 30 kronor... och inget annat dög. Så i våras snubblade vi över Frebacos Fruktmüsli som smakar jättegott och är prick dubbelt så tung och ändå billigare. Godkänd av sambon.

Därför kommer det att bli väldigt intressant att prova Frasmüslin, är den i närheten av just Fruktmüslin så kommer det att bli ett översvallande betyg. Vi är inga hälsogalningar som bara ska ha linfrö och andra nyttigheter i frukostmüslin men kanske att vi får inse att det kan vara väldigt gott med hälsosammare müsli.

I veckan planerar vi att hämta ut en förpackning, har precis skrivit ut kupongen.

Banan, kokos & Mango, Melon & Hallon och Blåbär & Vanilj - alla tre låter väldigt goda, vi får se om affären har alla, då kan det blir svårt att välja...

Hämtade ut min Muslie idag!

Var och hämtade ut min muslie i närmaste ICA butik idag. Hade redan bestämt mig för smaken "Banan, Kokos och Mango". Ska äta den imorgon till frukost med lättmjölk. Ser verkligen fram emot det. Förväntar mig att den ska vara väldigt god och mättande samt bestå av hög kvalite som Frebacos produkter brukar vara. Lite synd att man inte fick hämta ut alla tre sorterna. Det vore ju nåt! =) Men om denna sort är så god som jag förväntar mig kommer jag mer än gärna att köpa de andra två sorterna utan tvekan!

Hittade den!

Skulle in till Hemköp i centrala Göteborg för min gamla mamma idag och tänkte att där kanske jag också kan hitta müslin vi bestämt vi ville testa OM vi kom med (det gjorde vi uppenbarligen!). Hade tur och den fanns. Blåbär och vanilj skall testas till frukosten imorgon. Bör smaka gott!

Dags att börja testflyga

Roligt att få vara med som testpilot! Nu har jag precis skrivit ut min kupong och ska bege mig till affären och byta den mot mitt livs första paket Frebaco Kvarn Frasmüssli. Eftersom jag tycker om att ha müssli i min frukostyoghurt, och är ganska kräsen, ser jag förväntansfullt fram emot att fylla på min nästa tallrik. 

Härligt!

Vad trevligt att få test denna müsli, den verkar riktigt god! Intressanta smaker också, har haft svårt at välja mellan melon/hallon och mango/kokos - men man kan ju testa de andra sen, om den första är bra. Ser fram emot detta!

Müsli

Müslin ser inte så kul ut, lite blek. Frasig och krunschig och ganska god men den känns som om den redan finns i flera varianter. Ingen märkbar smak av mango i den varianten.

Första gången..

Från ICA Maxi kom jag igår hem med smaken Blåbär-Vanilj. Idag blev den ackompanjerad av kiwi och katrinplommon i A-filen vilket gjorde att dess smak inte riktigt nådde mina smaklökar. Imorgon blir det müsli och bara filen.

Så var det dags...

...kul - ser verkligen fram emot att prova dessa flingor då både jag och barnen tycker att fil och musli är ett utmärkt val av frukost. Tar mig till Coop och hämtar ut påsen idag och intar den till frukost imorgon.

På återséende!