God musli!

Jag stod länge och valde mellan smakerna, men bestämde mig till slut för " Banan, kokos och mango". Det visade sig vara ett ganska gott beslut. Jag gillade smaken även om den inte smakade så mycket egentligen. Men den smakade naturligt och inte konstgjort vilket jag tycker en del frukostflingor gör. Och så tyckte jag om att det var en "lätt" musli som inte kändes så tung i magen. Jag är inte nötallergiker och gillar att äta nötter till frukost, men kan nog tänka mig att köpa den här muslin igen trots det. Man kan ju alltid ströa på lite nötter själv om man vill.

Test 1 och 2

I morse smakade jag hallon melon. Hallon- och melonbitarna var goda men i övrigt var jag inte så jätteimponerad av müsslin. Däremot tog jag med mig lite till stallet och hästarna älskade det. :D Imorgon ska sambon prova i sin fil och jag ska prova att ha i en banan och se om jag tycker det är godare så. Kanske blir det ett test även med fil. Jag återkommer!

Kul..

...att få testa müsli. Är inte nötallergiker och köper alltid med nötter. Kan förstå er som är allergiska att det är bra med en sort utan nötter. Jag är mest glad över en müsli utan bara havregryn som blir så läbbigt så fort det blir lite blött. Har inte bestämt mig för vilken smak jag skall välja ännu.

Testat

Då har sambon och jag testat blåbär-vanlij till frukost. God! Gillar blåbärssmaken, men vanijen kände vi inte alls. Ni får nog tillsätta dubbla mängden! Minst! Kan mycket väl tänka mig att vi kommer att köpa denna variant, men även de 2 andra. 

Müsli blåbär och vanilj

Valet av testmüsli stod mellan melon-hallon och blåbär-vanilj, men föll slutligen på blåbär-vanilj-varianten pga den lägre sockerhalten. Uppfriskande med en müsli som inte innehåller nötter, som de flesta andra på dagens nöt-ifierade marknad! Äntligen ett gott alternativ för alla oss nötallergiker!

Testade den tillsammans med fil och den var frasig, fräsch och krispigt god. Det enda negativa skulle vara att den inte smakade så värst mycket vanilj. En bättre förpackning, som är mer lättöppnad, inte går sönder och är lätt att hälla ur, hade också varit en fördel.  

Müsli

Åh vad kul det ska bli att få testa en ny müsli! Undrar vilken man ska välja, det står mellan blåbär&vanilj och banan kokos och mango. Ska hämta ut en förpackning imorgon. Gott gott.

Nyfiken!

Nu har jag varit i vår lokala mataffär och till min glädje hade de just den sorten jag vill prova! Så nu väntar Frasmusli hallon och melon på köksbordet! Första blicken i påsen är ganska positiv, de röda inslagen av hallon gör att det ser tilltalande ut. Återkommer!

Ny müsli

Har blivit testpilot för Frebacos nya frasmüsli. Låter intressant. Brukar gilla att det är mycket frukt och nötter i min müsli, några nötter är det dock inte i den här så jag hoppas att frasighet ersätter nötterna väl, konsistensmässigt. Annars är det ju bra att det faktiskt finns nötfria alternativ med tanke på att nötallergi är rätt utbrett idag.

 

Müslin finns alltså i tre smaker, lutar åt att jag ska testa melon/hallon. Det låter smarrigt. Finns det andra rekommendationer?

Ingen müslimänniska, men...

Det här med tillbehör i fil och yoghurt brukar i vårt hem för det mesta sluta med frukt, någon sorts flinga eller sylt. Eller i någon kombination. Att välja müsli i affären är inget lätt val. Kanske händer det en gång per år, max.

Men att få chansen att testa en müsli kanske slutar med att vi väljer det oftare.

Vi kommer att välja den lätt exotiska smaken banan, kokos och mango. Kanske kan vara ett sätt att få fart på dagen denna mörka årstid.

Perfekt! och Äntligen!

Själv är jag bara lite känslig mot hasselnötter i stora mängder, men har en kusin som är nötallergiker.

Hennes mamma, min moster, och min mamma har fritidshus alldeles nära varandra, och sommarna innehåller trots att vi båda kusiner är nu stora (jag 24år och hon snart 30) sommarfikor tillsammans alla kusiner och föräldrar.

Det här är ett mycket välkommet tillskott som helt klart gör livet lättare

både för de allergiska och deras nära!

 

TACK! frebaco det här ska bli intressant att prova!

Äntligen

Vad roligt att blivit utvald som testpilot!! Jag ska skriva ut kupongen och hämta ut den i veckan i butiken. Hoppas bara att den finns. Ska bli roligt att få testa en musli utan nötter, eftersom jag är nötallergiker.

Melon & Hallon

Hämta ut en förpackning med smaken Melon Hallon igår.
Och idag så testade jag den tillsammans med yoggi.

Och den var riktigt god.
Inte massa russin som det alltid är i musli.
Så denna kan jag tänka mig att köpa.

 

Test av frasmüsli

Åt precis en tallrik vanlijyoghurt med müsli med smak av Banan, kokos och mango till frukost. En bra mix som känns både mättande och nyttig. Tycker det var alldeles lagom med frukt i så denna sort kommer jag absolut att fortsätta köpa!