pierreryd

Pierre Ryd

Member | Last logged in at

Alltså, det är en Müsli..

Ja, då var det som så att jag fick prova den här Müslin.
Helt ärligt så var förhoppningarna inte så höga, jag menar det är en müsli och hur svårt kan det vara att göra en sådan själv?

Så testet inleds givetvis med att försöka att göra en egen müsli. Det gick sådär. Jag brände nötterna som jag försökte rosta. Brandvarnaren berättade även att der kanske rök lite för mycket, men bara lite. Sen slutade jag göra egen müsli. Det var inte så enkelt.

Så, en kväll när jag inte orkade fixa någon mat hällde jag upp en tallrik, fyllde på med mjölk och somnade i soffan.
Slutsats av första testet? Om man låter det stå i en tallrik över natten svällen den upp ganska rejält och det finns en risk att du får müsli och mjölk över hela bordet. Inte så kul.

Ett par dagar senare gör jag ett nytt försök, häller upp, fyller på mjölk och äter. Konstaterar snabbt att den där blåbärssmaken finns där, men det är inte mycket av den man känner. Inte jag i alla fall. Funderar en stund och kommer fram till att jag nog inte vill att den ska smaka mer blåbär. Det ska ju smaka müsli också! 

Återigen några dagar senare blir det att äta lite igen. Denna gången tar jag och blandar upp med youghurt istället för mjölk. Jag kan verkligen rekomendera att blanda med skogsbärsyoughurt. Smakerna blir riktigt härliga!

Om jag skulle få önska något, skulle det vara att det fanns lite nötter och russin i den. Visst, det går att tillsätta själv, men behöver man göra det har man inte hittat den perfekta müslin.