clee

C Lee

Member | Last logged in at

Har inte det där extra

Jag provade Frebaco frasmüsli i varianten Banan, kokos & mango. Som andra nämnt hade jag svårt att se vari själva fraset låg. Ett grundkrav för en frasig müsli är att fraset kvarstår även sedan müslin blivit blöt/fuktig och något sådant kunde jag tyvärr inte se. När müslin legat en stund i filmjölken var den som vilken grötig röra som helst. Jag är ganska svårflörtad med müsli överlag, det vill till något speciellt för att fresta mig men jag trodde nog att Banan, kokos & mango lät som en blandning med potential.

En god egenskap med müslin är att delarna var ganska väl separerade. Det bidrar till ett fräscht intryck om allt inte ligger i en dammig röra utan ingredienserna kan ses distinkt för sig. Jag vill dock inte ha en "välseparerad" müsli på bekostnad av tillsatser, typ lecitin. Smaken av ingredienserna var dock inte särskilt distinkt men i gengäld var müslin inte överdrivet söt - vilket var en fördel.

Summa summarum krävs en starkare edge för att få mig att verkligen gilla den här müslin. Att göra den ekologisk hade kunnat vara en sådan sak. Att müslin ändå är tillverkad av ett litet, svenskt företag är tilltalande och är en av de faktorer som kan få mig att köpa müslin igen. En stark trea blir mitt betyg, då den ändå står sig i jämförelse med många konkurrenter på marknaden.