brianholst

Brian Holst

Member | Last logged in at

Glad jag inte har betalat för denna!

Detta är utan tvivel den tråkigaste Müsli jag någonsin har smakat!

Jag blev lite misstänksam när jag läste att Frebaco Kvarn gör mycket ut av att specificera att detta är en müsli utan nötter. Jag giller nötter väldigt mycket och går oftast specifikt efter de müsli som innehåller nötter av olika slag (det är inte så att jag endast gillar müsli med nötter, men finns det väljar jag helst det). Men, jag tänkte att det kunde vara intressant att prova en müsli som har som säljargument att den är fri från nötter så jag ansökte och hade turen att bli utvald.

Nu kom första problemet, att hitta produkten... Den ordningen jag hade tänkt mig att välja produkt efter var:

  1. Banan, Kokos & Mango
  2. Melon & Hallon
  3. Blåbär & Vanlij

Efter att ha letat i alla butiker i närheten av hemmet och jobbet lyckades jag endast att hitta Blåbär & Vanlij på lokala ICA (lokala COOP hade 4 olika Frebaco Kvarn müslin, men ingen av dem var av Fras- varianten så dem kunde jag inte välja).

När jag öppnade förpackningen trodde jag att det hade hänt ett fel i produktionen: det enda jag såg var puffat ris, INGEN av de andra ingredienserna som det stod på förpackningen syntes! Jag skakade om förpackningen ett bra tag och lyckades till slut få enstaka pumpakärnor och en del (havre)gryn upp till ytan men ingen blåbär!

Jag testade müslin på en yogurt utan smak (för att ge så mycket chans som möjligt för müslin att sätta smaken) men jag var tvungen att testa en sked med endast müsli för att se om den verkligen var så smaklös och det var den! Ingen blåbärssmak (kanske för att jag inte fick några blåbär i yogurten trots jag hävde i ganska mycket) och definitivt ingen vaniljsmak.

Jag var tvungen att gå och hämta russin och ha i för att få lite smak på yogurt och müsli!

Detta är sista gången vi har Frebaco FrasMüsli med Blåbär & Vanilj hemma! Och jag kan inte säga att vi har fått någon intresse ALLS i att testa andra produkter från dem heller!