Nyköping

Jag skrev ut talongen. Gick i i ica butiken där jag bor. Hitta direkt det jag sökte.

kom fram till kassan o sa dessa ska jag prova. Kassörskan tittade undrande på

mig och sen på talongen.

- Vad är det här? undrade hon.

jag förklarade att jag blivit utsedd att testa denna vara.

- Det  vill jag med. Hur gör man??

Jag förklara och hon skulle genast hem och logga in på er sida.

Valde sorten Blåbär/ vanilj.

Mycket nöjd.

Återkommer med mer info.

Starten är gjord..

efter tredje butiks besöket hittade jag min Müsli så i morgon bitte är det upp till bevis för innehållet. Måste erkänna att jag en längre tid har hållt mig till en annan Müsli så jag ser mig som svår flirtad :-)

Men någon har sagt: If it doesen´t challenge you,it doesen´t change you.

 

Älskar frukost!

Idag blev det tidig frukost på jobbet och jag fick ta med en burk med min myssli! Åt den i sällskap av många härliga barn som alla funderade vad som var i min burk! Alla gissade på de olika godsakerna i burken och vi pratade om fibrer och annat nyttigt som gömde sig däri! Min mage mår bra och då är jag nöjd!! :-)

Med smak av sommar

Igår var jag och hämtade ut min musli från Frebaco och jag hade höga förväntningar på den som helt infriades. Muslin är inte bara

nyttig utan också jätte god. Jag valde smak av melon och hallon och den vet jag kommer bli en av mina nya favoriter.

Gott

Hämtade min påse med mysli igår. Melon och hallon. En spännande och god smak.

Kul att det inte är ett grått å trist innehåll i påsen. Den är mycket smakrik och god till mjölk.

Skall bli kul och se om den är lika god till fil.

Första intrycket

Igår hämtade jag ut min müsli på ICA. I samråd med maken blev det varianten med hallon och melon, och det var ett bra val. Ser trevlig ut med både ljusa, mörka och "randiga" flingor, samt små rosa hallonbitar. Melonbitarna var lite svåra att identifiera, de är ganska små, men de smakar gott. Melonen bidrar med en sötma och det räcker fint till mild naturell yoghurt som vi har till. Det enda negativa jag har att säga på rak arm är att puffarna är smaksatta med hallonarom. Lite mer äkta hallon och naturella puffar hade jag hellre sett, tycker alltid det är lite trist med kostlade saker. Men det var väldigt gott. Ett bra första intryck kan man säga. Får se efter nån vecka om den står sig i längden.

Efter gymmet in i affären...

...Meh!
Coop Sjöstan här i Sthlm har inte müslin.
Dammit!
Besviken tillbaka hem och laga tacopaj till middag.
Frukosten blev helt oinspirerat med blandgrynsgröt idag igen *suck*
Jag som såg fram emot nya müslin jueh.

Nya tag idag..nästa butik och nytt hopp :)

Ny musli

Hämtade  ut min provmusli. Valde den med banan mm. Mycket god. Åt den tillsammans med Öresundsfil. Passar även med vaniljyoughurt om man inte tycker det blir för sött. Rekommenderas.

FrasMüsli Melon & Hallon

Det var spännande att få vara med och testa frebaco FrasMüsli - Melon & Hallon. I stort sett tycker jag att det smakar väldigt gott och tyckte att jag kunde känna av lite av hallon smaken. Det enda i själva blandningen som jag INTE gillande var det som var brunt och jag tror att det var branflakes. I övrigt är det en god müsli som är mättsamt även om man tar lite. Gillar att den är nyckelhålsmärkt och den läckra frasiga och smakrika blandningen förutom branflakes. Rekomenderar om du vill ha en god müsli och speciellt om du inte tål nötter eftersom den här är helt fri från nötter.

Okej, men ingen jättehit

Ja, då har jag testat musli för första gången på länge, den med kokos och banan. Jag äter i vanliga fall flingor med så lite socker som möjligt. Mitt intryck är väl - sådär. Visst är den lite frasig, men musli är lite för "torrt" för min smak. Lite dammigt :). Jag hade hoppats att denna skulle vara lite annorlunda mot övriga sorter på marknaden, men det var inte så stor skillnad. Men väldigt bra att den är nötfri!

Förpackningen är inte bra, påsen går sönder och man får musli lite överallt i köket.

Helt okej alltså, men ingen jättehit.

Hallon och Melon

God, krispig, känns lagom! Melonbitarna känns verkligen som något nytt och gott. Jag skulle gärna ha lite mer fruktbitar och mindre rispuffar men i det stora hela en väldigt god musli.

Jag är lite känslig mot nötter och brukar pilla bort stora bitar i annan musli, att veta att denna är utan nötter gör det hela mycket trevligare för mig som bara kan hälla upp och äta utan pill!

Jag är även nyfiken på de andra smakerna och kommer garanterat att testa dem också.

Skulle man kunna pressa priset en aning så skulle jag köpa denna musli ofta och som det ser ut nu kommer jag lyxa till med denna när jag känner för det!

 

Frukostjunkie in da house!!

Frukost. Jag älskar frukost! Dagens bästa måltid! I mina ögon i alla fall...

Igår hämtade jag ut mitt müslipaket och hade det inte varit för att klockan bara var halv sex på kvällen och jag har en hund som vill ut lite då och då, så hade jag gått och lagt mig bums! 

Okej då. Jag erkänner. Jag är väl lite som ett barn den 23 december när det gäller att testa nya saker... men alltså, det är lite av charmen med mig.

Hur som helst.

Imorse så var det dags. Jag valde hallon och melon, det lät fräscht och gott tyckte jag och hade skyhöga förväntningar. Visserligen vet jag vad som brukar hända när jag har så där höga förväntningar men ändå... Jag chansar :)

Normalt har jag min egengjorda müsli på filen och ringlar gärna lite flytande honung på. Nu tänkte jag ge Frebacos müsli en ärlig chans så jag struntade i honungen och förberedde mig på en sågspånsliknande upplevelse...

Första skeden....

Va? Vänta... 

Andra skeden...

Jaahaaa..!?

Tredje skeden...

Var det inte mer frukt..?

Sen gick det av bara farten! Inga sågspånsliknande upplevelser, fräscht och frasigt men något snålt med hallon och melonbitarna kan jag tycka.

Men jo. Det var gott. Jättegott faktiskt! Och även om jag gillar att komponera min egen müsli så kommer jag köpa Frebacos lite som komplement, lite som en lyx, lite som en belöning eller tja, helt enkelt när jag känner för det.

Nackdelen med den är att den, i alla fall hemma hos mig, kommer ta slut väldans fort. Jag tycker nämligen att det där med "måtta" när det gäller frukost, det är bara larv... ;) Man måste ju bli mätt, belåten och "fulltankad" innan man ger sig ut i verkligheten!

Tajmat, eller inte ?

 

Det pågår just nu en större undersökning om musli.. Dietister tittar på vad dom egentligen innehåller men stort

fokus på sockerhalten. Står det inte socker är det sötningsmedel eller aspartam. I den muslin jag har här från frebaco är det hela 71g kolhydrater i.. Inte nåt för er som håller på med LCHF -

Nåja.. En annan som nu då bor på vichan lyckades inte få tag i rätt musli från frebaco. Det stod två olika sorter men ingen av

dom som vi hade att välja  på kupongen. Jaha jag får väl helt enkelt köpa den och prova..

 

(Här skulle jag haft en bild tagen med mobilen som atomatiskt laddas upp till datorn men sidan vill inte godkänna bilden -)

Förpackningen på Frebacos Fullkorns Havreringar köpte jag med hem.

La den i framsätet på bilen och tutade hemmåt. När jag tar tag i paketen dammar det ut en massa smulor i sätet. Ahaa.. alltså ingen påse innuti kartongen som håller det tätt..

In och öppnade paketet. Mycket riktigt, ingen påse (-) men dock väldigt smidig öppning på kartongen +

Stoppar in några musli i munnen och smaken på paketen skvallrar om naturell. Ok, den smakade inte så mycket -

Den känns heller inte sådär fräch som den ska när det är nyinköpt pga utan påse så torkar alla ringarna ut fullständigt.

Nä än så länge är det ingen höjdare, tyvärr

 

Mvh Emelie

 

 

 

 

 

Ny morgonsmak - Kokos, banan, mango

Jag har läst tidigare kommentar och eftersom jag älskar kokos, satsade jag på Kokos-mango-banan blandning. Jag tycker om müsli och äter den varje morgon, vanligtvist ren müsli, utan puffar. Så det kändes lite annorlunda denna gång, lättare att tugga och egentligen, åt jag upp allt mycket snabbare. Tuggmotstånd var mindre än jag är van till. Men smaken var helt ok, kokos bitar smakade starkare än riven kokos som jag har i min müsli. Mangokrisp hade inte så stark smak, men man kan känna den ändå. Jag tittar också på innehållet och näringsvärdet och jag var nöjd att det passar mina krav. I helhet – tyckte jag om müsli, och nästa gång ska smaka blåbär/vanilj.

 

Banan Kokos och Mango

Testar i skrivandets stund Banan Kokos och Mango FrasMuslin och tycker att den är ok i smak och utseende.
Det är bra "frasighet" på bananfraset men jag tror att barnen kommer tycka om den artificiella söta smaken mer än jag :-)

Äter i vanliga fall "vanlig" musli med torkade fruktbitar och en riktig banan i och det passar mig bättre.

Tack för att jag fick vara med och testa :-)

Då var det dax

Då var det dax att börja med provpåsen. Löste ut FRAS MUSLI banan, kokos och mango.

Väl hemma smakade jag en portion. Lätt och krispig men saknade smak av banan kokos och mango.

Då klockan är över midnatt skall jag kolla om smakupplevelsen blir mera påtaglig i morgon vid 9.00..

annars en mycket fin förpackning men saknar tillslutning.lätt att öppna.

Välja smak...

Ja, vad skall det bli? Många verkar välja blåbär och vanilj, ligger bra till hos mig med. Men mango är ju alltid supergott, så den kanske skall få hamna i korgen. Vi får se... =)

Frasmusli

Har provat smaken Melon och Hallon. Frasar gott men smakar mest hallon. Känner ingen direkt melonsmak.Jag brukar äta de söta "kaksmulemuslin" så det känns nyttigt och gott!

Blåbär och vanilj

Häromdagen hämtade jag ut müslin på Hemköp, jag valde smak Blåbär och vanilj.

Efter att ha ätit müslin i fil både morgon och kväll i ett par dagar nu har jag enbart goda ord att ge såväl smaken som müslin, det är verkligen jättegott, högsta betyg! Ska bli spännande att köpa de andra smakerna senare.