Har nu testat blåbär & vanilj på tre olika sätt.
Men först: det första som hände när jag skulle öppna förpackningen, var naturligtvis att den gick sönder och ett par deciliter müsli rann ut.
Slutsats: inte världens bästa kvalitet på påsen.
Utseendemässigt tycker jag inte att att müslin är någon höjdare: den ser beige-grådaskig ut. Lite tråkig, helt enkelt. Men man ser självfallet direkt att müslin innehåller krispiga puffar, torkade blåbär, små pumpafrön etc.
Men nu min initiala bedömning av smaken:
1. Med vanlig yoghurt.
Krispig? Japp! Jag kunde också ana blåbärssmaken. Fast vaniljen, den lyste med sin frånvaro totalt.
Bra dock, att det inte blev så sött. Fast samtidigt blev det ändå en rätt mager smaksensation.
Sammanfattande betyg: krispigheten är på topp men totalt sett ändå bara en medelmåttig 3:a på en skala från 1 till 5.
2. Med vaniljyoghurt.
Nu blev det genast mycket, mycket bättre. De krispiga puffarna kom nu ytterligare till sin rätt.
Men risken är nog att det blir lite för sött, naturligtvis beroende på vilken vaniljyoghurt man väljer.
Betyget här blir en riktigt bra 3:a, ev t.o.m. en svag 4:a.
3. Med enbart mjölk.
Mja, då blev det nog ganska trist. Igen. Fortfarande naturligtivs frasigt krispigt men ack så intetsägande rent smakmässigt.
Betyg: återigen en medelmåttig 3:a.
Detta är emellertid inte mitt slutgiltiga omdöme. Man ska alltid, tycker jag, ge en produkt ett par chanser. Vissa saker brukar ju kunna vinna i längten.
Så jag testar vidare!